20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το «deja vu» του Μακράκη

Με γλυκόπικρη γεύση φαίνεται πως επέστρεψε στην Κρήτη ο Γιώργος Μακράκης. Ο έμπειρος τεχνικός μπορεί να οδήγησε τους εφήβους του Ηρακλείου στα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος, όμως παράλληλα πληροφορήθηκε και την απόφαση της διοίκησης να μη δηλώσει συμμετοχή στην Γ' Εθνική, σύμφωνα με τα λεγόμενα του στο basketa.gr.

Θα μπορούσε κάνεις να πει ότι βιώνει ένα «deja vu», καθώς οι συνθήκες της κατάστασης μοιάζουν με αυτές του 2018, όταν οι «μικροί» του Ηρακλείου (με προπονητές τους Τζάνη και Μακράκη) έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο στο Final-6 της Χερσονήσου, όμως λίγους μήνες μετά η Διοίκηση της ομάδας του τένις έκρινε πως το Αντρικό δεν μπορεί να συνεχίσει στην Β' Εθνική παρόλο που είχε σώσει τη χρονιά. Δυο καλοκαίρια μετά, τα παιδιά των ακαδημιών δείχνουν την εξέλιξη τους για ακόμα μια φορά πανελλαδικά (με πρωτοστάτη τον Μακράκη), όμως οι αποφάσεις κρατάνε για ακόμα μια φορά τον τον ιστορικό σύλλογο στο τοπικό.

Κόουτς περιμένατε να δείξετε τόσο καλό πρόσωπο στην προκριματική φάση και να πάρετε το εισιτήριο εύκολα για τα τελικά του θεσμού;

«Ήταν ένα δυνατό πρωτάθλημα. Οι συνθήκες στο γήπεδο ήταν αντίξοες. Το παρκέ πολύ κακό, ο φωτισμός το ίδιο και είχε σαράντα βαθμούς θερμοκρασία. Μέσα σε όλα αυτά λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου τα παιδιά δεν έκαναν μπάνιο μετά παιχνίδια. Οπότε καταλαβαίνεται ότι ήταν δύσκολα. Όσον αφορά τα ματς αλήθεια είναι ότι περιμέναμε πιο αγωνιστικές τι ομάδες (αντιμετωπίσαμε ομάδες που έχουν τετρακόσια παιδιά στις ακαδημίες τους), όμως ίσως να τους χαλάσαμε και εμείς τη… φόρα τους στο πρώτο παιχνίδι και έτσι να απογοητεύτηκαν στην ασυνέχεια. Εμείς προετοιμαστήκαμε με… εμπόδια μιας και τρία παιδιά (Βαμβουκάκης, Κατσαμάνης και Κουκιαδάκη) έκαναν παράλληλα προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Πάρα τις δύσκολες συνθήκες. Έτσι μετά την επανένταξη μας στο γήπεδο, μετά την διακοπή ήταν αρκετά δύσκολο να βρούμε ρυθμό. Καταφέρανε όμως να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο και έτσι πήγαμε στα προκριματικά και μπήκαμε αποφασισμένοι στα παιχνίδια.

Μου άρεσε που τα παιδιά έπαιξαν ομαδικά. Χρησιμοποιήσαμε όλο το ροτέισον. Και είχαμε υψηλό ποσοστό ομαδικότητας. Σημαντικό είναι ότι μας βοήθησε αυτό το εξαήμερο να ενωθούμε σαν ομάδα. Ήταν μια εποικοδομητική προσπάθεια, κάτι το οποίο μου ανέφεραν και τα παιδιά μέσα στον πλοίο κατά την επιστροφή μας από το τουρνουά. Θέλω να σημειωθεί ότι έγινε τρομερή προσπάθεια όλη αυτή τη βδομάδα και μας έδιναν συγχαρητήρια ακόμα και οι αντίπαλοι, αλλά και όσοι παρακολουθήσαν τα παιχνίδια. Αυτό ήταν ουσιαστικά και το ζητούμενο.

Εγώ από πλευράς μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που βοήθησαν να γίνει αυτό το ταξίδι καθώς εκείνοι πλήρωσαν τα έξοδα για τα προκριματικά και γενικά για τη στήριξη τους όλη τη χρονιά και ιδιαίτερα στον έφορο της ομάδας.

Όσον αφορά τα προκριματικά περάσαμε ένα πολύ επίπονο τουρνουά, παρόλο που τα παιδιά έχουν παραστάσεις από τέτοιου είδους διοργανώσεις και παιχνίδια μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα είναι του 2002-2003. Αυτή η φουρνιά ήταν πρωταθλήτρια Παίδων πριν δυο χρόνια, πρωταθλήτρια Παίδων πέρσι και φέτος πρωταθλήτρια Εφήβων και με δυο συμμετοχές μεγάλη σημασία για εμένα σε τέτοιου είδους τουρνουά. Τα ευχαριστώ για τη συνεργασία αυτά τα χρόνια.

Τώρα πάμε να παλέψουμε σε ένα πολύ επίπονο τουρνουά, με πολύ καλές ομάδες και παιδιά που έχουν παραστάσεις και από Αντρικό και από μεγάλες κατηγορίες όπως είναι η Α1 η Α2 αλλά και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ποιος είναι ο στόχος στο Πανελλήνιο;

«Όσον αφορά το πανελλήνιο, από πλευράς μας το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα πουλήσουμε ακριβά το… τομάρι μας. Παρά τη διαφορά σε εμπειρία και τη σωματοδομή, εμείς θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ. Μάλιστα επειδή είναι υψηλό το επίπεδο οι αντίπαλοι θα βοηθήσουν και εμάς μπασκετικά να αποκτήσουμε εμπειρίες και καλές παραστάσεις. Θα παλέψουμε πολύ προκειμένου να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία και να διασκεδάσουμε ότι καλύτερο για εμάς. Είναι τιμή για εμάς να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, το Περιστέρι, ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ. Εμείς έχουμε μια αποστολή, να κρατήσουμε για όσο μπορούμε το επίπεδο υψηλό και να δείξουμε και τη δουλειά που γίνεται στο Κρητικό μπάσκετ».

Και του Ηράκλειο τα παιδιά παίζουν εφηβικό, δεν θα μπορούσαν να στηρίξουν την προσπάθεια σε μια εθνική κατηγορία όπως είναι η Γ’ Εθνική;

«Το επίπεδο στο τοπικό της ΕΚΑΣΚ, δεν έχει καμία σχέση με την Basket League, ή τις εθνικές κατηγορίες, οπότε δεν συγκρίνεται. Από εκεί και πέρα η αλήθεια είναι πως δεν έχω μιλήσει ακόμα με την ομάδα. Καλό θα είναι να μιλήσω πρώτα με την ομάδα και μετά να εκφέρω την όποια γνώμη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ