18.9 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Το deal Ευρωλίγκας-Nova

Το ελληνικό κοινό θα συνεχίσει να βλέπει τους αγώνες της Ευρωλίγκας μέσα από τα κανάλια της Nova για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια, καθώς, όπως έγινε επισήμως γνωστό την Πέμπτη, η συνδρομητική πλατφόρμα επέκτεινε το συμβόλαιό της με την Ευρωλίγκα, το οποίο έληγε του χρόνου, ως το καλοκαίρι του 2023.

Αυτό που δεν έγινε επισήμως γνωστό είναι το οικονομικό σκέλος αυτής της συμφωνίας κι έχει ενδιαφέρον, διότι από αυτά τα χρήματα θα επωφεληθούν και οι δύο ελληνικές ομάδες, οι οποίες μετέχουν στη διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, δηλαδή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Nova θα καταβάλλει για καθένα από τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην Ευρωλίγκα ένα ποσό που θα αγγίζει και θα ξεπερνά κατά τι τα 9 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως. Αυτό το ποσό, βεβαίως, δεν θα μοιράζεται εξίσου σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, δεν θα βάζει δηλαδή ο καθένας στο ταμείο του από 4,5 εκ. Ευρώ, καθώς είναι γνωστό ότι η Ευρωλίγκα παρακρατά ένα σημαντικό ποσοστό από κάθε τηλεοπτική συμφωνία για δικούς της σκοπούς. Υπολογίζεται, ωστόσο, ότι καθένας από τους δύο "αιώνιους" θα εισπράττει τουλάχιστον από 3,5 εκ. Ευρώ ετησίως. 

Η συμφωνία μεταξύ Ευρωλίγκας και Nova, η οποία ίσχυε μέχρι αυτό το καλοκαίρι, ήταν αξίας περίπου 8 εκ. Ευρώ ετησίως.

Μετά την οριστικοποίηση της επέκτασης της συνεργασίας της με τη συνδρομητική πλατφόρμα, η Ευρωλίγκα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Υπήρξαν κι άλλες πλευρές που έδειξαν ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της EuroLeague και του EuroCup σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά. Η NOVA, εκτός από το ότι είναι μακροχρόνιος εταίρος της EuroLeague, παρουσίασε ξανά την καλύτερη προσφορά από όλες τις απόψεις, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για ακόμα τρία χρόνια. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τη NOVA».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ