23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το BCL των ευκαιριών (pics)

Από την Ελλάδα και την Ισπανία... μέχρι το Βέλγιο και από τη «μάχη» του καλοκαιριού στον πρώτο προκριματικό γύρο μέχρι την κάτοχο του τροπαίου, το Basketball Champions League αποτελεί τον ορισμό των ευκαιριών για κάθε ομάδα, με «κορωνίδα» την παρουσία οκτώ ομάδων από ισάριθμες διαφορετικές χώρες στα προημιτελικά.

Οι εξαγγελίες, που είχαν σχέση με ένα ισότιμο σύστημα διεξαγωγής και, παράλληλα, την εξάπλωση του μπάσκετ, βρίσκουν εφαρμογή για την FIBA στο Basketball Champions League. Η ανάπτυξη της διοργάνωσης είναι ραγδαία και στη διοργανώτρια αρχή μπορούν να... καυχιούνται πως οι πιο σημαντικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί. Αρκεί να δει κανείς, φυσικά, την εικόνα των προημιτελικών της διοργάνωσης.

Οι οκτώ κορυφαίες ομάδες, που εκπροσωπούν ισάριθμες χώρες, είναι η απόλυτη δικαίωση για όσα στόχευε να πετύχει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, δημιουργώντας αυτή τη διοργάνωση. Η ΑΕΚ από την Ελλάδα, η Μπάμπεργκ από τη Γερμανία, η Χάποελ Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ, η Τενερίφη από την Ισπανία, η Νίζνι από τη Ρωσία, η Μπολόνια από την Ιταλία, η Άντβερπ από το Βέλγιο και η Ναντέρ από τη Γαλλία θα παλέψουν για το όνειρο του Final Four και της κούπας, δίνοντας την ευκαιρία... για μια θέση στον ήλιο από χώρες προηγμένες στο άθλημα, μέχρι άλλες που βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία ανάπτυξης και διεκδίκησης της αναγνώρισης του κοινού.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει την επιτυχία του BCL, με τον τρόπο που διεξάγεται με τα προκριματικά από το καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Νίζνι και η Άντβερπ είχαν παίξει το πρώτο παιχνίδι τους το Σεπτέμβριο, περνώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο και φτάνοντας μέχρι τη σημερινή καταξίωση. Μία από τις δύο, μάλιστα, θα βρίσκεται στο Final Four, βιώνοντας ένα μοναδικό ταξίδι εννέα συνολικλα μηνών, μέχρι τον Μάιο.

Το ρητό λέει, ότι οι ΗΠΑ είναι «η χώρα των ευκαιριών». Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, να προσθέσουμε πως το Basketball Champions League είναι... η διοργάνωση των ευκαιριών...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ