25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Το BCL του χθες, του αύριο: Χρήματα,ομάδες,καλεντάρι (pics,vid)

Πριν από έναν μήνα έπεφτε στην Τενερίφη η αυλαία του Basketball Champions League. Ένα μήνα μετά το νησί που φιλοξένησε το Final Four έκανε τον απολογισμό του. Μαζί και το BCL με μία μίνι ταινία για τις τρεις μέρες που οδηγήσαν ως την κατάκτηση του τροπαίου από την Ιμπεροστάρ Τενερίφε, την ομάδα του Γιώργου Μπόγρη, ο οποίος βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, όπως ο Ντούσαν Σάκοτα της ΑΕΚ στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα. Κι όλα αυτά έχοντας ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μεγάλα κέρδη για την Τενερίφη

Πολλοί κάνοντας τον απολογισμό μετά από μια διοργάνωση, μετράνε ζημιές. Η Τενερίφη μέτρησε κέρδη. Και μάλιστα αξιόλογα. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Δημαρχείο, τα έσοδα έφτασαν το 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κέρδος από τη διαφήμιση στην  τηλεόραση και την τηλεόραση φτάνει τα 3,5 ευρώ, συν το γεγονός ότι το event παρακολούθησαν μέσα από τα social media συνολικά 5 εκατομμύρια φίλαθλοι!

Ο πρόεδρος του Δημαρχείου, Κάρλος Αλόνσο, τόνισε πως «το Final Four ήταν μια επιτυχία τόσο οικονομική, όσο και αθλητική, καθώς η Ιμπεροστάρ Τενερίφε κατέκτησε τον τίτλο», για να προσθέσει: «Το Final Four διοργανώθηκε από τη FIBA κι εμείς τους στηρίξαμε. Μας έδωσαν συγχαρητήρια για την οργάνωση και εμείς είχαμε την τύχη να χαρούμε με την κατάκτηση του τίτλου! Το γήπεδο "Σαντιάγο Μαρτίν" ήταν κλειδί για την επιτυχία με 5.000 κόσμο στην εξέδρα, που βοήθησε την ομάδα να φτάσει σε μια ιστορική επιτυχία. Πιστεύω πως όλο το νησί χάρηκε με αυτή την επιτυχία και αυτή η επιτυχία και χαρά δεν έχει τιμή».

Τα κέρδη της ομάδας

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφε, μια ομάδα η οποία πριν πέντε χρόνα ήταν στη Β’ Κατηγορία της Ισπανίας (LEB Oro), έφτασε σε ένα ευρωπαϊκό τίτλο. Για την ομάδα είναι σαφέστατα ένα ιστορικό ορόσημο. Το όνομά της ακούστηκε παντού, σε συνδυασμό με την καλή πορεία στο ισπανικό πρωτάθλημα, την μακράν καλύτερη της ιστορίας της, κάτι που σημαίνει πέρα από το προφανές, πως θα είναι πιο εύκολο να προσελκύσει παίκτες.

Κι επειδή ζούμε στο 2017 και τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο, η ομάδα πήρε σχεδόν άμεσα την επιταγή των 500.000 ευρώ για την κατάκτηση του τίτλου (το BCL ανακοίνωσε ήδη πως ο επόμενος νικητής θα πάρει 1.000.000 ευρώ) και επιπλεόν σταθεροποιεί ακόμη περισσότερο το θέμα «χορηγός».

Η Ιμπεροστάρ είναι ο χορηγός της ομάδας από το 2011. Είναι αλυσίδα ξενοδοχείων σε τρεις διαφορετικές ηπείρους και σε πολλές χώρες, ανάμεσά του και η δική μας. Η δική τους ανακοίνωση μιλά για υψηλά κέρδη, λόγω της διαφήμισης που έγινε στο όνομα «Ιμπεροστάρ» σε όλη την Ευρώπη μέσα από την καλή πορεία της ομάδας και θεωρούν δεδομένη τη συνέχεια της συνεργασίας.

Το ΒCL της περιόδου 2017-18

Οι άνθρωποι που το στήριξαν στην πρώτη του χρονιά εκεί, έξω από τη Γενεύη, έχουν ήδη κάνει τα πρώτα βήματα προς την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το σύστημα διεξαγωγής έχει ανακοινωθεί, όπως και το καλεντάρι.

 

Η έναρξη της σεζόν 2017-18 θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου με τον πρώτο προκριματικό γύρο. Για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα από τους πρώτους αγώνες, οι ομάδες μειώνονται σε 32. Από αυτές οι οχτώ θα προκύψουν από τους προκριματικούς γύρους. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των οχτώ. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες  κάθε ομίλου θα προκριθούν στη φάση 16, ενώ η 5η και η 6η ομάδα κάθε ομίλου θα μπορεί να συνεχίσει στο FIBA Europe Cup.

Από τις μεγάλες αλλαγές είναι ο κανονισμός που επιβάλλει πέντε παίκτες (σε ρόστερ 11 ή 12 παικτών) να είναι “home grown”. Τι σημαίνει αυτό; Να είναι παίκτες που έχουν εγγραφεί στην οικεία ομοσπονδία για τουλάχιστον τρία χρόνια, μεταξύ 12 και 20 χρονών.

Οι προκριματικοί αγώνες θα γίνουν ο α’ γύρος 19 και 21 Σεπτεμβρίου, ο δεύτερος 24 και 26 Σεπτεμβρίου και ο τρίτος 29 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου. Η κανονική περίοδος θα αρχίσει στις 10 Οκτωβρίου και οι αγώνες θα γίνονται Τρίτες και Τετάρτες, ενώ θα υπάρχουν κενά στα «παράθυρα» της FIBA για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Final Four θα διεξαχθεί 4-6 Μαϊου 2018.

Και όπως έχουμε ήδη πει η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο θα πάρει φέτος 1.000.000 ευρώ. Ομάδα που μπορεί να είναι μια από τις πρώτες που έχουν επιβεβαιώσει συμμετοχή όπως οι τρεις ελληνικές (ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ) ή οι τρεις ιταλικές (Σάσαρι, Αβελίνο, Βενέτσια).

Και εννοείται πως έχουμε και αριθμούς

Δεν γίνεται αποτίμηση (ή και μπάσκετ) χωρίς αριθμούς. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικού είδους στατιστικά. Και δείχνουν αρκετά από το τι κατάφερε το BCL την παρθενική του χρονιά.

Πήραν μέρος 31 χώρες

Αγωνίστηκαν 18 πρωταθλητές χωρών

Στην κανονική περίοδο αγωνίστηκαν 40 ομάδες

Το 60% των αγώνων έληξε με διαφορά μικρότερη των 10 πόντων

Έγιναν 324 αγώνες 550.000 followers στο facebook σε ένα χρόνο!

Τα video του BCL είχαν 26.500.000 views

Τα post στο facebook έφτασαν σε κοινό 50.000.000

Αυτά εν αναμονή της συνέχειας....



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ