21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η μεγάλη «αγκαλιά» του BCL!

Tα τελευταία τέσσερα εισιτήρια που θα συμπλήρωναν το παζλ των 32 ομάδων που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του φετινού BCL δόθηκαν και η διοργάνωση αναμένεται να σπάσει ρεκόρ 25ετίας δίνοντας την ευκαιρία σε 18 διαφορετικές χώρες να εκπληρώσουν τα όνειρά του και να μπουν στο μπασκετικό... χάρτη.

Για την ακρίβεια δεν έχει ξανασυμβεί σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση να συμμετάσχουν ομάδες από 18 διαφορετικές χώρες δείχνοντας περίτρανα και σεβόμενη τα αγωνιστικά κριτήρια ότι το BCL πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω και δίνει το πάτημα σε περισσότερες χώρες να αναδειχθούν και να αναπτυχθεί το άθλημα στη χώρα τους.

Φέτος θα υπάρχει εκπροσώπηση και για την Κύπρο μέσω του Κεραυνού Στροβόλου ο οποίος εξασφάλισε μέσω των προκριματικών αγώνων ένα από τα τελευταία εισιτήρια. Βέβαια για ακόμη μια σεζόν θα υπάρχει έντονη ελληνική εκπροσώπηση από την ΑΕΚ και το Περιστέρι.

Παρότι πρόκειται να συμμετάσχουν ομάδες από 18 διαφορετικές χώρες και αυτό μόνο θετικό και αισιόδοξο μήνυμα είναι, όμως επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς λόγω του κορονοϊού η διοργάνωση προνόησε και έφτιαξε περισσότερους ομίλους με λιγότερες ομάδες ώστε να αποτρέψει τα πολλά ταξίδια και να μειώσει τη διάδοση του ιού.

Το πρώτο τζάμπολ για τη νέα σεζόν αναμένεται να γίνει στις 20 Οκτωβρίου ενώ το Final Four είναι προγραμματισμένο για τις 7-9 Μαΐου του 2021.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ