20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το BCL πάει Αμερική (pics)

Το Basketball Champions League… εξαπλώνεται. Η νέα διασυλλογική διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αφορά στην αμερικανική ήπειρο και θα ονομάζεται BCLA.

Μετά το BCL, που φέτος θα διεξαχθεί για τέταρτη διαδοχική χρονιά στην Ευρώπη, η FIBA ανακοίνωσε τη δημιουργία του Basketball Champions League Americas, με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων. Ο επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πρόεδρος του συμβουλίου του νεοσύστατου BCLA Οράσιο Μουρατότε, ο διευθύνων σύμβουλος του BCL Πατρίκ Κομνηνός και ο εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Americas Κάρλος Άλβες παρουσίασαν στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης την αμερικανική έκδοση της διοργάνωσης, παρουσία αξιωματούχων, εκπροσώπων των αμερικανικών ομοσπονδιακών, συλλόγων, προπονητών, παικτών, αλλά και προσκεκλημένων.

«Αυτή η νέα διεθνής διασυλλογική διοργάνωση θα είναι η πλέον σημαντική της ηπείρου και θα αποτελέσει μια πλατφόρμα προώθησης του προϊόντος μας στην περιοχή. Δεν πρόκειται για νέα εκδοχή της Αμερικανικής Λίγκας, αλλά για μια νέα διοργάνωση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματός μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οράσιο Μουρατόρε, που διευκρίνισε πως στόχος τους είναι η αύξηση του αριθμού των ομάδων μες στα επόμενα χρόνια.

«Το Basketball Champions League ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και η κεντρική στρατηγική της FIBA μιλάει για δημιουργία νέων διοργανώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ιδέα είναι πως ένας σύλλογος πρέπει να ανταμείβεται με τη συμμετοχή του σε μια δυνατή ηπειρωτική λίγκα, σε περίπτωση που είναι επιτυχημένος στο πρωτάθλημα της χώρας του. Αυτό είναι το κόνσεπτ. Οι νικητές αυτών των πρωταθλημάτων θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και στο Διηπειρωτικό Κύπελλο», τόνισε από την πλευρά του ο Πατρίκ Κομνηνός.

Εκτός από τον Οράσιο Μουρατόρε, το διοικητικό συμβούλιο που θα έχει άμεση επαφή με το γενικό γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή, αποτελείται από τον Κάρλος Άλβες, τον πρόεδρο της Ουρουγουανής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Ρικάρντο Βάιρο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Πουέρτο Ρίκο Γιαμ Ράμος. Εκπρόσωποι των ομάδων θα είναι ο Αργεντινός Φαμπιάν Μπόρο, ο Βραζιλιάνος Κούρος Μοναντέμι και ένας ακόμα, που δεν έχει επιλεχθεί μέχρι στιγμής. Η διοργάνωση θα αρχίσει τον προσεχές Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο. Η πρώτη φάση θα έχει τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων, με τις πρώτες δύο να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά. Για την πρόκριση στους ημιτελικούς θα χρειαστούν δύο νίκες, όπως και για την πρόκριση στην τελική φάση.

Ο ημερομηνίες της νέας διοργάνωσης:
28/10-01/11: 1η αγωνιστική
25/11-29/11: 2η αγωνιστική
16/12-20/12: 3η αγωνιστική
14/01-21/01: Προημιτελικοί
14/02-29/02: Ημιτελικοί
09/03-14/03: Τελικοί

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ