17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το «6άρι» του Κάρτερ στις top επιδόσεις του ΠΑΟΚ (vid)

Ήταν ο παίκτης που κράτησε τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού ντέρμπι με την ΑΕΚ, εκείνος που τον οδήγησε στο 11-0 που λίγο έλειψε να του χαρίσει τη νίκη στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Basket League. Ο Τζος Κάρτερ, περί ου ο λόγος, ήταν στην πλευρά των ηττημένων στο τέλος του αγώνα, όμως δεν έμεινε με άδεια χέρια.

 


Πέραν του ότι σημείωσε 27 πόντους που είναι η κορυφαία ατομική επίδοση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα και αποτελούν ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης σκοραρίσματος των τελευταίων 20 χρόνων για τα ντέρμπι των Δικεφάλων στη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός σημείωσε μία ακόμη πιο ξεχωριστή επίδοση, ευστοχώντας έξι φορές από την περίμετρο.

 


Ο Κάρτερ που είχε 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, μέτρησε 6/9 τρίποντα και έβαλε το όνομα του σε μία ιστορική λίστα του ΠΑΟΚ, καθώς ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων τριπόντων στην ιστορία των «ασπρόμαυρων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, από το 1992-93.

 

 


Την κορυφαία, ιστορική επίδοση μεταξύ των παικτών του Δικέφαλου σε αυτά τα τελευταία 29 χρόνια, μοιράζονται με επτά τρίποντα...

 


*Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έφτασε σε αυτήν την επίδοση δύο φορές, σε ντέρμπι με τον Άρη στη σεζόν 1993-94 και σε εκτός έδρας ματς με τους Αμπελόκηπους της σεζόν 1995-96.

 


*Ο Άγγελος Κορωνιός είχε επτά τρίποντα σε εντός έδρας ντέρμπι με τον Άρη της σεζόν 2000-01.

 


*Ο Κώστας Βασιλειάδης βρήκε επτά φορές τον στόχο από την περίμετρο σε εκτός έδρας ματς με τον Μακεδονικό της σεζόν 2003-04.

 


Κορυφαία επίδοση πάντως συνολικά στην ιστορία του ΠΑΟΚ, είναι εκείνη που σημείωσε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στις 4 Μαίου 1990. Τότε σε ματς με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο μέτρησε 10/14 τρίποντα και 40 πόντους, για να οδηγήσει τον Δικέφαλο στη νίκη με 124-106!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ