21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το “50” που έγραψε ρεκόρ για την ΑΕΚ

Μετά τους 51 από την Αντβέρπ την προηγούμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ δέχτηκε 50 πόντους σήμερα στην Πάνορμο στο στοιχείο που μέτρησε ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο για τη νίκη επί της Μπαντίρμα. Επιπρόσθετα είχε και στατιστική αξία αφού αυτή ήταν η κορυφαία, εκτός έδρας αμυντική επίδοση όχι μόνο της “Ένωσης” αλλά συνολικά των ελληνικών ομάδων στο BCL.

 


Η ΑΕΚ δεν είχε δεχτεί μακριά από το ΟΑΚΑ λιγότερους από 58 πόντους στην τετραετία της στο Basketball Champions League. Αυτό ήταν το παθητικό της στο εκτός έδρας ματς με τη Σαρλερουά στην παρθενική σεζόν της διοργάνωσης, την περίοδο 2016-17. Στις δύο σεζόν που ακολούθησαν οι καλύτερες αμυντικές επιδόσεις της, σε ματς που ήταν φιλοξενούμενη, ήταν οι 63 πόντοι που δέχτηκε στην Πολωνία από τη Ρόσα Ράντομ στη σεζόν 2017-18 και οι 64 που δέχτηκε από την Αντβέρπ στο Βέλγιο για τη σεζόν 2018-19.

 


Οι 50 πόντοι που δέχτηκε ωστόσο σήμερα η ΑΕΚ δεν αποτελούν και συνολικά την καλύτερη επίδοση στο BCL. Κορυφαία όλων παραμένει εκείνη του πρώτου αγώνα που έδωσε στη διοργάνωση. Στην πρεμιέρα της σεζόν 2016-17 είχε κρατήσει τη Σολνόκι στους 49 στο ΟΑΚΑ.

 


Όσο για την κορυφαία, ελληνική, αμυντική επίδοση στο Basketball Champions League ανήκει στον περσινό ΠΑΟΚ, άρα εν μέρει και στον σημερινό προπονητή της ΑΕΚ, τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε δεχτεί 43 πόντους από την Οπάβα στη Θεσσαλονίκη, οπότε οι 50 που δέχτηκε σήμερα η ΑΕΚ είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση των ελληνικών ομάδων στο BCL αλλά η κορυφαία που είχε ελληνική ομάδα μακριά από την έδρα της.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ