23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το “39άρι” που έγραψε ιστορία για την ΑΕΚ

Ο Βινς Χάντερ έκανε τα πάντα στη χθεσινή νίκη της ΑΕΚ στη Γαλλία επί της Ντιζόν και η απόδοση του τον οδήγησε σε μία εντυπωσιακή επίδοση που δεν συνιστά απλά ρεκόρ περιόδου για την “Ένωση” αλλά συνολικά ρεκόρ στην παρουσία της στο Basketball Champions League.

 


Ο Αμερικανός σέντερ έφτασε τους 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης που είναι η κορυφαία επίδοση των 42 συνολικά αγώνων της ΑΕΚ στη διοργάνωση. Ήταν μάλιστα η 5η φορά που ένας παίκτης του Δικεφάλου έφτασε ή και ξεπέρασε τους 30 βαθμούς. Τρεις φορές έφτασε σε αυτήν την επίδοση ο Μάνι Χάρις στην πορεία της ΑΕΚ προς τον τίτλο στην περσινή σεζόν, έχοντας 34 στο ματς της Τσεχίας με τη Νίμπουρκ, 32 στο ματς του ΟΑΚΑ κόντρα στους Τσέχους και 31 στο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με την Μπαϊρόιτ στο ΟΑΚΑ. Στην πρώτη σεζόν της διοργάνωσης, ο Μάικλ Ντίξον είχε 30 βαθμούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σζολνόκι.

 


Πριν το χθεσινό παιχνίδι, ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 19 βαθμούς κόντρα στη Χάποελ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης 27 κόντρα στη Νίμπουρκ και ο Μάλκολμ Γκρίφιν 19 στο ματς με την Μπάμπεργκ.

 

Κατά τα άλλα...

 

*Η 3η περίοδος προφανώς και άλλαξε τα δεδομένα του χθεσινού παιχνίδι με την Ντιζόν υπέρ της ΑΕΚ. Στη διάρκεια της σημείωσε 32 πόντους που είναι η κορυφαία επίδοση των πρώτων τεσσάρων αγώνων της αφού είχε 30 στην 1η περίοδο του παιχνιδιού με τη Νίμπουρκ στην Τσεχία. Στο ίδιο διάστημα, η ΑΕΚ δέχτηκε 15 πόντους ισοφαρίζοντας την καλύτερη αμυντική επίδοση της στην αρχή της σεζόν αφού το ίδιο παθητικό είχε στη 2η περίοδο του παιχνιδιού με τη Χάποελ και στην 1η εκείνου με την Μπάμπεργκ.

 

*Η χαώδης διαφορά στα ριμπάουντ ήταν καταλυτική για την επικράτηση της ΑΕΚ αφού είχε 49 έναντι 19 των Γάλλων. Πήρε μάλιστα διπλάσιους πόντους από τα επιθετικά ριμπάουντ και οι 24 που είχε με αυτόν τον τρόπο, είναι η καλύτερη φετινή επίδοση της καθώς είχε 21 κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

 

*Πάντως είναι αξιοσημείωτη η επίδοση των ριμπάουντ για την ΑΕΚ των δύο εκτός έδρας αγώνων της αφού κόντρα στη Νίμπουρκ και την Ντιζόν είχε 95 ριμπάουντ.


Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ