20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το +26 που δίνει την πρόκριση στην ΑΕΚ (vid)

Η ήττα της ΑΕΚ στο Ισραήλ από τη Χάποελ Χολόν για την προτελευταία αγωνιστική του BCL και λίγο αργότερα η άνετη επικράτηση της Σολέ επί της Τσμόκι Μινσκ έβαλαν... φωτιά στον όμιλο, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση πρόκρισης για την τελευταία αγωνιστική. Εκεί όπου η ΑΕΚ θα πάει στο Μινσκ και το πιο απλό που έχει να κάνει είναι να νικήσει και να περάσει. Αν χάσει, υπάρχουν δύο σενάρια αλλά θα είναι απίθανο κάποιο από αυτά να την αφήσει απ' έξω, αφού έχει υπέρ της το +26 επί της Τσμόκι από το ματς στο ΟΑΚΑ το οποίο είναι πολύτιμο σε έναν όμιλο χωρίς άλλες μεγάλες διαφορές.

Εξηγούμαστε:

Κατ' αρχάς μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, η Χάποελ και η ΑΕΚ έχουν ρεκόρ 3-2 και η Μινσκ με τη Σολέ 2-3. Η Χάποελ κάλυψε τη διαφορά που είχε χάσει στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ (ήταν 4 στην Αθήνα και 6 χθες), αλλά αυτός επί της ουσίας ελάχιστα μας νοιάζει για το θέμα πρόκρισης.

Στην τελευταία αγωνιστική (20/1) η ΑΕΚ πάει στο Μινσκ και η Χάποελ στο Σολέ. Εκ των πραγμάτων, η ΑΕΚ με νίκη θα πάει στο 4-2 και... στην επόμενη φάση, αφού αν στο άλλο ματς νικήσει η Χάποελ θα περάσουν μαζί με 4-2 ή, αν νικήσει η Σολέ η ΑΕΚ θα είναι πρώτη και θα αφήσει τους άλλους στις τρεις νίκες να... βγάλουν άκρη για τη δεύτερη θέση.

Σε περίπτωση τώρα, που δεν τα καταφέρει η ΑΕΚ και χάσει στο Μινσκ. Αν η Χάποελ περάσει από το Σολέ, θα πάει στις 4 νίκες και θα περάσει πρώτη, η Σολέ θα μείνει στις δύο και τελευταία και η ΑΕΚ με την Τσμόκι θα ισοβαθμήσουν στη δεύτερη θέση στο 3-3, θα μετρήσουν μόνο τα μεταξύ τους ματς και το 95-69 από τον αγώνα του ΟΑΚΑ είναι ένα πανίσχυρο εχέγγυο πρόκρισης για την ΑΕΚ.

Το περίπλοκο σενάριο είναι να κερδίσουν οι δύο γηπεδούχοι, Τσμόκι και Σολέ και να έχουμε τετραπλή ισοβαθμία στο 3-3. Εκεί όλες οι ομάδες θα έχουν 1-1 μεταξύ τους και θα πάμε στη διαφορά πόντων. Η ΑΕΚ είναι σήμερα στο +17, με -2 συνολικά στα δυο ματς με τη Χολόν, -7 συνολικά στα δύο ματς με τη Σολέ και το +26 στο ένα ματς με τη Τσμόκι. 

Η Σολέ είναι στο +8 και η Χάποελ στο +6 και η Τσμόκι στο -31. Δηλαδή και με το μίνιμουμ της νίκης της Σολέ, ενός πόντου, που θα φέρει τους Γάλλους στο +9 και τους Ισραηλινούς στο +5, η ΑΕΚ θα πρέπει να χάσει στη Λευκορωσία με 13 πόντους για να πάει στο +4 και να μείνει έξω. Και όα αυτά, από έναν αντίπαλο που με αυτό το -31 ξέρει ότι και με νίκη του λογικά αποκλεισμένος θα είναι στην τετραπλή.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ