17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Την Κυριακή η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως θα χρειαστεί τέσσερις εβδομάδες για να επεξεργαστεί όλα τα σενάρια και να πάρει την απόφασή της για την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως οι εξελίξεις τρέχουν πολύ πιο γρήγορα. Και μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, εξέδωσαν κοινή δήλωση, στην οποία ανακοινώνουν τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021! 

"Υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση την ενημέρωση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σήμερα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να μετετεθούν σε ημερομηνία μετά το 2020 και όχι πιο αργά από το καλοκαίρι του 2021, ώστε να προφυλαχθεί η υγεία των αθλητών, όλων όσων εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της διεθνούς κοινότητας".

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται επίσης ότι η ολυμπιακή φλόγα, που ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα από την Αθήνα, θα παραμείνει στην Ιαπωνία, ενώ τόσο οι Ολυμπιακοί όσο και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αλλάξουν όνομα. Θα συνεχίσουν να λέγονται Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 και Παραολυμπιακοί Αγώνες 2020.

Αυτό που μένει πλέον είναι να ανακοινώσει η ΔΟΕ την ακριβή ημερομηνία τέλεσης των Αγώνων. Αυτό θα συμβεί αφού πρώτα έρθει σε συνεννόηση με την οργανωτική επιτροπή, τους κατόχους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τους χορηγούς κι αφού πρώτα καταρτίσει πλήρως και λεπτομερώς το καινούριο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στη νέα ημερομηνία που αυτοί θα τελεστούν.

Πρόγραμμα που θα αφορά όχι μόνο τα ολυμπιακά τουρνουά των αθλημάτων, αλλά και τα προολυμπιακά τουρνουά, τα οποία δεν θα διεξαχθούν φέτος. Τα προολυμπιακά του μπάσκετ, δηλαδή, δεν θα γίνουν αυτό τον Ιούνιο και πρέπει πλέον να δούμε πότε θα γίνουν. Διότι τον Σεπτέμβρη του 2021 είναι προγραμματισμένο να γίνει και το Ευρωμπάσκετ, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιες ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες θα κληθούν να παίξουν σε δύο ή και τρεις επίσημες διοργανώσεις. Αλλά αυτά είναι ζητήματα στα οποία πρέπει να δώσει λύσεις η FIBA.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι δεν θα δούμε αυτό το καλοκαίρι τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της Εθνικής μας. Αφού δεν θα γίνει προολυμπιακό τουρνουά, δεν δεσμεύεται κι αυτός με την υποχρέωση να δουλέψει για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το τι θα γίνει του χρόνου είναι μια άλλη ιστορία και μπορεί να παίξουν πολλά πράγματα ρόλο. Θεωρητικά πάντως ο Πιτίνο θα τελειώσει τις υποχρεώσεις του με το πανεπιστήμιο Αϊόνα τον Απρίλιο, οπότε δεν τον εμποδίζει τίποτα να έρθει το καλοκαίρι να κοουτσάρει την Εθνική. Αν συνεχίσει να είναι ο εκλεκτός της ομοσπονδίας, που κι αυτό πλέον δεν είναι δεδομένο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ