22.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Το 16% των Φινλανδών είδε το ματς με την Ελλάδα!

Η Φινλανδία αποκλείστηκε στους "16 "του Ευρωμπάσκετ από την Ιταλία, όμως η κληρονομιά που άφησε το άθλημα στην σκανδιναβική χώρα είναι μεγάλη και ο πυρετός του μπάσκετ καλά κρατεί...

Μετά το 1957 συνδιοργάνωσε το τουρνουά και η υποψηφιότητά της βασίστηκε στη δυναμική που έχει αποκτήσει η Εθνική ομάδα της χώρας. Χαρακτηριστικό της ραγδαίας ανόδου του μπάσκετ στην Φινλανδία ήταν τόσο το γεμάτο γήπεδο στο Ελσίνκι αλλά και η τηλεθέαση των αγώνων της. Στο ματς κόντρα στην Ελλάδα, μάλιστα, καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό με πάνω από 890.000 ανθρώπους να παρακολουθούν τον αγώνα, δηλαδή το 16% του συνολικού πληθυσμού της χώρας!

Στην φάση των ομίλων τους αγώνες της ομάδας τους είδαν κατά μέσο όρο 500.000 Φινλανδοί ενώ στην αναμέτρηση με την Ιταλία η μέγιστη τιμή έφτασε τα 734.000 άτομα.

Ο υπεύθυνος τύπου των Φινλανδών, Μίκα Μακέλα, τόνισε: «Η εβδομάδα στο Ελσίνκι ήταν το απλά απίστευτη. Είχαμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν αλλά φέτος πήγαμε πολύ ψηλά. Είμαστε πολύ περήφανοι για τα ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνες του Ευρωμπάσκετ που πετύχαμε στην χώρα μας, όπως και για την τηλεθέαση, που γνώρισε έκρηξη σε σχέση με παλιότερα. Ήταν ακόμη ένα κατόρθωμα στην προσπάθεια μας να κάνουμε το μπάσκετ, εθνικό σπορ της χώρας.

Αν και αυτό θα αξιολογηθεί αργότερα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η μπασκετική οικογένεια της Φινλανδίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ και είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον. Ειδικά με τα παράθυρα στους προκριματικούς αγώνες θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας με τους φιλάθλους σύντομα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ