21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Το 13-1 και η αίσθηση του Γουλιέλμου

Βγαίνοντας από την αίθουσα συσκέψεων του ΕΣΑΚΕ δεύτερος μετά τον Μάκη Αγγελόπουλο της ΑΕΚ (ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι θα ξαναρχόταν, προκειμένου να αποφύγει να κάνει δηλώσεις!), ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είπε τίποτα άλλο, παρά μόνο το εξής: "Αυτή τη στιγμή οι ομάδες είναι 13-1. Θα βγουν άλλες 13, ρωτήστε τις". 

Τι εννοούσε με αυτό το 13-1, δεν θέλησε να διευκρινίσει ο ίδιος, οπότε υπήρξαν ερμηνείες κατά το δοκούν. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος του Άρη δήλωσε ότι δεν υπάρχει 13-1, αλλά "μια κοινή τάση και μια κοινή πορεία. Κανείς ιδιοκτήτης δεν μπαίνει με στόχο να κάνει κακό στο μπάσκετ. Όλοι μπαίνουν για να κάνουν καλό. Όλοι έχουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε ούτε για 13-1 ούτε για 7-7". 

Από τον Ολυμπιακό οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν έκαναν δηλώσεις, όμως διέρρευσε μια ερμηνεία του 13-1: "Πράγματι οι ομάδες είναι 13-1, καθώς όλοι πλην Παναθηναϊκού παραδέχονται πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη διαιτησία".

Άξια αναφοράς είναι η αίσθηση που εξέφρασε ο Δημήτρης Γουλιέλμος σχετικά με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα: "Να ρωτήσετε τους ιδιοκτήτες του γι' αυτό. Έχω όμως την αίσθηση ότι θα παραμείνει".

Τέλος, στην τοποθέτησή του ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανιώνιος, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει εκτενής συζήτηση όχι μόνο για τα θέματα της διαιτησίας, αλλά και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των ομάδων. Και συντάχθηκε με την θέση του Μάκη Αγγελόπουλου της ΑΕΚ, ο οποίος ζήτησε όλα τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Ευρωλίγκας, να δίνονται μέσα από την κατάταξη του ελληνικού πρωταθλήματος. 

"Και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ανέφεραν ότι υπάρχει κλειστό συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα βάσει κανονισμών της και δεν μπορούν να το αλλάξουν. Όταν ο Ολυμπιακός ζητά από όλους εμάς να απαιτήσουμε να αλλάξουμε τους νόμους σχετικά με την ΚΕΔ και την διαιτησία γενικότερα, δε μπορώ να δεχτώ ότι δεν μπορεί να απαιτήσουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα να μην παίρνουν κλειστό συμβόλαιο, αλλά να δίνονται οι θέσεις αναλόγως της βαθμολογικής κατάταξης", είπε στην τοποθέτησή του στη διάρκεια της συνέλευσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ