25.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Το 12άρι της Κύμης και το άγχος του Ρεθύμνου

Η Κύμη πανηγύρισε την 12η νίκη της στο πρωτάθλημα και την οριστική της παρουσία στα πλέι οφ, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον την 7η θέση της κανονικής περιόδου, ξεφεύγοντας με 4 νίκες από το Ρέθυμνο του οποίου επιβλήθηκε με 82-76 και το άφησε στις οκτώ νίκες και με το άγχος της μη εξασφαλισμένης παραμονής στην κατηγορία, όσο κι αν το πρόγραμμα λέει ότι είναι στο χέρι του αυτή.

Το Ρέθυμνο αιφνιδίασε στα πρώτα λεπτά παίζοντας με τον Κώττα και φτάνοντας στο 11-14 στο 5' με 7 δικούς του πόντους. Η Κύμη, που έπαιξε χωρίς τον Σμιθ λόγω προβλήματος της τελευταίας στιγμής, απάντησε με τον ΜακΓκι ο οποίος και έφθειρε με φάουλ τον νεαρό του Ρεθύμνου και σκόραρε, ενώ και ο Τσαγκαράκης άρχισε να σκοράρει από μακριά και με 11 δικούς του πόντους διαμορφώθηκε το 22-18 του δεκαλέπτου.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε η δεύτερη περίοδος, το ημίχρονο ήταν 42-37, με την Κύμη να ανεβάζει την αμυντική της πίεση στο τρίτο δεκάλεπτο, να παίρνει λύσεις και από τον Κάζιερ και να φτάνει στο 59-49 και στο 62-52 στο 29'. Ενα απίτευτο τρίποντο του Γιαννόπουλου στην εκπνοή, εν στάσει λίγο μετά το κέντρο και με ταμπλό, έκανε το 62-55 και σήμανε την αρχή της αντεπίθεσης, με το Ρέθυμνο να φτάνει σε απόσταση βολής και στο 68-67 στο 34'.

Η Κύμη όμως βρήκε λύσεις, έκανε σερί 9-0 πάλι ανεβάζοντας την αμυντική της επίδοση και το 77-67 στο 36' της έδωσε τον έλεγχο τον οποίο κράτησε μέχρι τέλους παρλοτι το Ρέθυμνο το πάλεψε μέχρι τέλους, μείωσε εκ νέου σε 80-76 στα 27'' πριν τη λήξη αλλά δεν προλάβαινε μια νέα ανατροπή.

ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ: Μπορεί ο Αγγελος Τσαγκαράκης να... βομβάρδιζε από μακριά, αλλά στις ουσιώδεις λεπτομέρειες ο Γκάρι ΜακΓκι πρόσφερε περισσότερο στην Κύμη, όντας κυρίαρχος στις μάχες κάτω από τα καλάθια και φθείροντας αρκετά και τους αντίπαλους ψηλούς. 

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Κύμη επιδίωξε πολύ το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα, κέρδισε φάουλ και ευστόχησε στις βολές και οι 18/23 δικές της έναντι 6/13 του Ρεθύμνου της έδωσαν 12 περισσότερους πόντους, σημαντικό νούμερο όπως φαίνεται από την τελική διαφορά σε ένα κατά τα άλλα ισορροπημένο στατιστικά παιχνίδι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ