31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Το 1-2 ήρθε με τρία αρνητικά ρεκόρ περιόδου

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα κακό επιθετικά παιχνίδι για να χάσει το αποψινό, κρίσιμο παιχνίδι στην Πόλη και οι 60 πόντοι του το επιβεβαιώνουν. Πρόκειται για τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση του στη φετινή διοργάνωση –είχε 64 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε- και τη δεύτερη χειρότερη συνολικά μετά τους 59 του εντός έδρας παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα.

 

Η χαμηλή επιθετική επίδοση, αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό στο χαμηλό ποσοστό στα δίποντα και στα πολλά λάθη. Ο Ολυμπιακός είχε μόλις 12/32 δίποντα και αυτό το 37,5% είναι η χειρότερη επίδοση στα 33 φετινά παιχνίδια του στη διοργάνωση. Η προηγούμενη ήταν το 42,1% (16/38) στην πρεμιέρα της Μαδρίτης κόντρα στη Ρεάλ.

 

Παράλληλα 18 λάθη καταγράφηκαν στην στατιστική του, τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα αφού είχε 17 στο ματς της Μόσχας με την ΤΣΣΚΑ.

 

 

Η θετική όψη του νομίσματος

 

Στον αντίποδα βέβαια κρατώντας τους Τούρκους στους 64 ισοφάρισε την καλύτερη εκτός έδρας αμυντική του επίδοση στη σεζόν, όσους είχε δεχτεί και κόντρα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα.

 

Θετικό ρεκόρ των αγώνων μακριά από το ΣΕΦ είναι και τα 31 αμυντικά ριμπάουντ, ένα περισσότερο από το ματς του Τελ Αβίβ με τη Μακάμπι.

 

Βάσει των αριθμών πάντως το σημερινό παιχνίδι ήταν το τρίτο χειρότερο εκτός έδρας για τους ερυθρόλευκους που είχαν 67 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης, έναν παραπάνω από το ματς με τη Φενέρμπαχτσε και έξι από το παιχνίδι με τη Ρεάλ.

 

 

Διπλό αρνητικό ρεκόρ τριπόντων της Εφές

 

Ο Ολυμπιακός έχασε από μία ομάδα που σούταρε στο γήπεδο της με μόλις 11,1% από τη γραμμή του τριπόντου, στη δεύτερη χειρότερη φετινή επίδοση μεταξύ των αντιπάλων του Ολυμπιακού (η Νταρουσάφακα είχε 10% με 2/20 στο ΣΕΦ).

 

Ήταν η 4η φορά φέτος που αντίπαλος του Ολυμπιακού έμεινε σε δύο μόνο εύστοχα τρίποντα αφού πέραν της Νταρουσάφακα τόσα είχαν επίσης στο ΣΕΦ ο Ερυθρός Αστέρας και η Μπασκόνια.

 

Τα πέντε όμως λάθη είναι τα λιγότερα που έκανε οποιοσδήποτε αντίπαλος των ερυθρόλευκων φέτος (από επτά είχαν Μπασκόνια και Γαλατασαράι εκτός έδρας).

 

Ακόμη τα 10 κλεψίματα της ομάδας του Περάσοβιτς ήταν τα περισσότερα των αντιπάλων του Ολυμπιακού μακριά από το ΣΕΦ (από εννιά είχαν Μπάμπεργκ, Μιλάνο και Εφές).

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ