20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Το “0” που τα λέει όλα

Ασφαλώς και δεν ήταν η μοναδική ή ακόμη και η βασική εξήγηση της ήττας του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ. Είναι όμως μία σαφής ένδειξη του ότι κάτι έπαψε να λειτουργεί σωστά για τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν χωρίς κλεψίματα στο χθεσινό παιχνίδι, επίδοση που μπορεί να σημαίνει πολλά για την προσήλωση των παικτών του Ολυμπιακού στην άμυνα και γενικότερα για τη διάθεση με την οποία κυνήγησαν τις φάσεις.

 


Μηδενική επίδοση κλεψιμάτων δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στο μπάσκετ και για τον Ολυμπιακό ήταν κάτι που σημειώθηκε για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα και πρώτη μετά από 10 χρόνια. Ήταν 28 Οκτωβρίου 2009 όταν οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν κάνει και πάλι κλέψιμο, με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα.

 


Τα κλεψίματα πάντως, δεν ανήκουν έτσι κι αλλιώς στις κατηγορίες στις οποίες έχει έφεση ο φετινός Ολυμπιακός αφού είναι τελευταίος στη σχετική λίστα στην Ευρωλίγκα με μέσο όρο 5,13 ανά αγώνα. Πρόκειται για τον δεύτερο χειρότερο μέσο όρο κλεψιμάτων στην ιστορία των “ερυθρόλευκων” στη διοργάνωση, καθώς λιγότερα είχαν μόνο στη σεζόν 2012-13 (5,09). Ούτε και πέρσι πάντως ήταν μακριά από αυτόν τον αριθμό (5,26), ωστόσο υπήρχαν τέσσερις ομάδες με μικρότερο μέσο όρο.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ