17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το «όχι» στη σύζυγο άλλαξε την ιστορία για Ντάνκαν και Ορλάντο

Ο Τιμ Ντάνκαν είνα ο αγαπημένος του Σαν Αντόνιο. Ο αγαπημένος του Γκρεγκ Πόποβιτς, τον οποίο οδηγεί πλέον και στη θέση του προπονητή (σε βάρος της Μπέκι Χάμον, πρώτης βοηθού του, αλλά αυτό είναι μια ιστορία για μια άλλη μέρα). Ο πιστός στρατιώτης των Σπερς. Που, όμως, έμεινε πιστός εξαιτίας ενός «όχι» του Ντοκ Ρίβερς, που αφορούσε την τότε σύζυγο του Ντάνκαν. Σήμερα που βρήκε τη θέση του στο Hall of Fame εκείνη η παλιά ιστορία ήρθε και πάλι στην επιφάνεια.

Η επιλογή του 2000

Οι Ορλάντο Μάτζικ το 2000 είχαν στις τάξεις τους τον Γκραντ Χιλ και τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι και ήθελαν ένα ακόμη μεγάλο όνομα για τους δικούς τους «Big Three». Ο εκλεκτός της ομάδας και του Ντοκ Ρίβερς, προπονητή τότε της ομάδας, ήταν ο Τιμ Ντάνκαν. Η προσέγγιση έγινε και ο Ντάνκαν ταξίδεψε στο Ορλάντο. Όλα έδειχναν πως θα πει το «ναι».

Του άρεσε η προοπτική να παίξει δίπλα στους Χιλ και Ντάνκαν και η ομάδα έκανε τα πάντα για να τον πείσει. Μάλιστα νοίκιασε και την Disneyworld, είχε πυροτεχνήματα, τα πάντα όλα μόνο για γι’ αυτούς και την επόμενη μέρα ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα όταν έπαιξαν γκολφ με τον Τάιγκερ Γουντς. Η αναζήτηση για ανεύρεση σπιτιού άρχισε την ίδια μέρα. Σταμάτησε όμως την ίδια μέρα για λόγους που δεν είχαν σε τίποτα να κάνουν με το μπάσκετ ή την πόλη.

Οι κανόνες του Ντοκ

Όλα φάνταζαν ιδανικά και πλέον το μόνο που περίμεναν όλοι ήταν να μπουν οι υπογραφές. Λίγο πριν φύγει από την πόλη ο Ντάνκαν συναντήθηκε με τον προπονητή της ομάδας, Ντοκ Ρίβερς. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά και στη συζήτηση. Δεν υπήρχε θέμα άλλωστε για το ρόλο του στην ομάδα, αφού θα ήταν από τα μεγάλα αστέρια της. Κάπου εκεί όμως ο Ντάνκαν έκανε την ερώτηση που άλλαξε την ιστορία: «Οι οικογένειες των παικτών μπορούν να ταξιδεύουν με το αεροπλάνο της ομάδας;» Η απάντηση ήταν αρνητική. Ο Ρίβερς δεν επέτρεπε συζύγους, αρραβωνιαστικές, φιλενάδες στο αεροπλάνο της ομάδας. Αυτό ήταν...

Ο Τιμ Ντάνκαν σταμάτησε να ψάχνει για σπίτια, μάζεψε τις βαλίτσες του και επέστρεψε στο Σαν Αντόνιο. Οι Σπερς άλλωστε είχαν ήδη επιστρατεύσει τα μεγάλα μέσα. Το άλλο μισό του στη ρακέτα της ομάδας, ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, είχε ακυρώσει τις διακοπές του και είχε επιστρατευτεί για να πείσει τον πείσει να μην κάνει τη μετακόμιση. Τελικά αποδείχθηκε πως δεν χρειαζόταν βοήθεια. Ο Ρίβερς έκανε μόνος του όλη τη δουλειά. Να σημειωθεί κάπου εδώ πως όταν ήταν στους Μπόστον Σέλτικς, διέγραψε ο ίδιος αυτόν τον κανόνα του! Ήταν αργά όμως... Ποτέ δεν θα μάθουμε πως θα είχε διαμορφωθεί η ιστορία στο ΝΒΑ αν αυτή η μεταγραφή είχε γίνει πραγματικότητα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ