22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το όραμα του Κούριτς για την Μπάρτσα (vid)

Ο Κάιλ Κούριτς αποτελεί ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Μπαρτσελόνα. Παράλληλα όμως ο Κάιλ Κούριτς είναι και ένας μαχητής της ζωής. Λίγα χρόνια πριν, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, κατάφερε να το ξεπεράσει και τώρα έχει επιστρέψει για τα καλά και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Κούριτς, μίλησε για τις σκέψεις που έχει για τη νέα του ομάδα, το νέο του συμπαίκτη Κέβιν Πάνγκος αλλά και το πρόβλημα που αντιμετώπισε. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Η πρώτη μου ομάδα στην Ισπανία ήταν η Εστουντιάντες και μετά παίζοντας κόντρα σε όλες τις ομάδες η αγαπημένη μου ήταν η Μπαρτσελόνα. Πάντα ήθελα να έρθω εδώ. Όταν μου έκαναν πρόταση για να παίξω εδώ ένα ή δύο χρόνια ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα. Για μένα είναι το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Για ομάδες όπως αυτή θέλουμε να πάμε ψηλά στην Euroleague. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε πάει τόσο καλά όσο θα έπρεπε να πάει η Μπαρτσελόνα.

Ο Πάνγκος είναι πολύ έξυπνος και αυτό μου αρέσει πολύ. Δύο χρόνια μετά παίζουμε και πάλι μαζί και είναι καλό επειδή ήμασταν καλοί φίλοι.

Ήμουν πολύ τυχερός. Στο πρώτο νοσοκομείο που πήγα δεν μου είπαν κάτι, μέχρι που έφτασαν στη Βαρκελώνη, στην κλινική Τακνόν, όπου με παρακολουθούσε ένας από τους καλύτερους γιατρούς της Ισπανίας.

Μου είπε ότι θα χρειαστώ τουλάχιστον ένα χρόνο ή περισσότερο και αυτό σήμαινε πως ήταν πιθανό να μην μπορώ να ξαναπαίξω μπάσκετ. Είπα στον εαυτό μου ότι αυτό είναι αδύνατο, ο χρόνος ήταν πάρα πολύς. Πέρασαν πέντε μήνες μέχρι το πρώτο παιχνίδι που μπορούσα να παίξω, πολύ λιγότερος χρόνος από αυτό που μου είπαν.

Όταν πέρασα όλο αυτό, διάβασα πολλά βιβλία ανθρώπων που υπέφεραν με αυτό ή με χειρότερα πράγματα. Το πέρασα αυτό πολύ νέος οπότε είμαι ευγνώμων. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Ξέρω΄ότι όλα είναι πολύ εύθραυστα και εάν δεν κάνω αυτό που θέλω δεν σκέφτομαι να το αναβάλλω για 5 ή 10 χρόνια. Εάν έχω την ευκαιρία, το κάνω. Είχα από μικρός παιδιά, τώρα θα έχω το τρίτο, έκανα skydiving, έχω ταξιδέψει όλο τον κόσμο. Είμαι νέος, αλλά προσπαθώ να κάνω τη ζωή ενός μεγαλύτερου, σε ηλικία, ατόμου".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ