25.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Το όνειρο της Ν. Ζηλανδίας λέγεται «Στίβεν Άνταμς» (pics)

Ο Στίβεν Άνταμς δεν έχει φορέσει μέχρι στιγμής τη φανέλα της Νέας Ζηλανδίας, αλλά ίσως το κάνει το καλοκαίρι στη γενέτειρά του, τη Ροτόρουα.

Οι «Tall Black» έχουν αγωνιστεί πέντε φορές στο παρελθόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι τέσσερις εκ των οποίων διαδοχικές (2002, 2006, 2010, 2014). Ο 24χρονος σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία αν και η μητέρα του είναι από τη γειτονική Τόνγκα και ο πατέρας του Βρετανός, δεν έχει εκμεταλλευτεί έως τώρα το δικαίωμα συμμετοχής του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Άπαντες ελπίζουν να το κάνει φέτος, στο τρίτο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Εξάλλου, ο αγώνας με το Χονγκ Κονγκ θα γίνει στον τόπο καταγωγής του.

«Θα ήταν η ιδανική στιγμή. Ως παίκτες, δεν γνωρίζουμε τι έχει στο μυαλό του ο Στίβεν, αν και μπορώ να σου εγγυηθώ πως αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτεται. Σίγουρα, όμως, αμέσως μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις του στο ΝΒΑ θα ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις. Εάν επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία, για να παίξει μαζί μας σε αυτούς τους αγώνες του "παραθύρου", θα είναι κάτι ξεχωριστό και για εκείνον και για όλους μας», ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο Τόμας Αμπερκρόμπι, ο οποίος αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπουγιουκτσεκμετσέ.

Ο Μίκα Βούκονα, των Σούπερ Σίτι Ρέιντζερς, επίσης ενθουσιάστηκε στην προοπτική ενίσχυσης της Νέας Ζηλανδίας με το Στίβεν Άνταμς: «Πόσο καλό θα ήταν! Ο αγώνας θα γίνει και στην πόλη του. Ας ελπίσουμε οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να πετύχουν τους στόχους τους στο ΝΒΑ και μετά θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει». Να θυμίσουμε πως οι Νεοζηλανδοί έχουν μέχρι στιγμής απολογισμό στον Α’ Όμιλο της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας τρεις νίκες και μία ήττα και ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με την Κίνα. Ο επόμενος αγώνας τους, κόντρα στο Χονγκ Κονγκ, θα γίνει στις 28 Ιουνίου στο «Energy Events Centre», ενώ την 1η Ιουλίου θα υποδεχθούν στην «Spark Arena» του Όκλαντ την Κίνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ