17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Θησέα (pics)

Ο Θησέας Παναγιούδας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στις εθνικές κατηγορίες και στη Λέσβο επικρατεί ενθουσιασμός.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τις νησιώτισσες, που η νέα αγωνιστική περίοδος θα τις βρει στην Α2 Γυναικών. Οι διοικούντες την ομάδα εξέδωσαν ανακοίνωση για να συγχαρούν παίκτριες και τεχνική ηγεσία, αλλά και να ζητήσουν τη βοήθεια όλων, εν όψει της καινούριας σεζόν.

Η ανακοίνωση: «Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Με απόφαση της ΕΟΚ ο Θησέας Παναγιούδας θα αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών την περίοδο 2020-2021. Ελπίζουμε όλοι οι φορείς να βοηθήσουν για να αγωνιστεί για πρώτη φορά ομάδα -γυναικεία μπάσκετ- σε εθνική κατηγορία. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του στόχου τη φετινή χρονιά, αλλά και σε όλα τα κορίτσια που φόρεσαν τη φανέλα του Θησέα, στις προηγούμενες προσπάθειες για άνοδο».

Ακολουθούν φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση του Θησέα Παναγιούδας μετά τη διακοπή του φετινού πρωταθλήματος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Εν αναμονή των παικτριών που λείπουν από το νησί, έγινε συζήτηση και προγραμματισμός για τη νέα -απαιτητική- χρονιά…

Το σχόλιο του προπονητή της ομάδας, Στρατή Αλμπάνη, μετά την ανακοίνωση της ανόδου: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη ημέρα που μου μίλησαν οι άνθρωποι του Θησέα Παναγιούδας για την προοπτική της συνεργασίας μας. Όταν αρχίσαμε να μιλάμε για τους στόχους της ομάδας τούς είπα: "Δεν με ενδιαφέρει να παίρνουμε το πρωτάθλημα, το θέλω, αλλά ο στόχος θέλω να είναι οι εθνικές κατηγορίες". Η απάντηση ήταν: "Και εμάς". Από εκείνη την ημέρα πέρασαν τρία χρόνια με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά με ένα κοινό όραμα και έναν κοινό στόχο. Τελικά, όντως όταν θέλεις κάτι πολύ όλο το σύμπαν συνωμοτεί να το καταφέρεις.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες του συλλόγου με τις οποίες συνεργάστηκα αυτά τα τρία χρόνια που είμαι στον Θησέα Παναγιούδας, στις οποίες πάντα όταν ξεκινούσαμε την προετοιμασία τους έλεγα: "Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι απλά το πρώτο σκαλί που πρέπει να ανέβουμε για να καταφέρουμε να πλησιάσουμε τον προορισμό μας". Συγχαρητήρια στον προπονητή υποδομών της ομάδας μας, τον Κώστα Καραμανώλη, που με την πολύ καλή δουλειά που κάνει έχουμε καταφέρει να έχουμε πέντε Κορασίδες στο γυναικείο τμήμα. Συγχαρητήρια στη διοίκηση της ομάδας, η οποία πάντα ήταν δίπλα στο αγωνιστικό τμήμα και προσπαθούσε να μη μας λείψει τίποτα. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον Γιώργο Γκούμα που πίστεψε το όραμά μας και αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου να γίνει ο άμεσος συνεργάτης μου και να αντιμετωπίσουμε μαζί αυτήν την πρόκληση».

«Kόουτς, σε ευχαριστούμε για όλα, τα υπόλοιπα στο γήπεδο», απάντησε -από την πλευρά του- ο Θησέας Παναγιούδας. Θυμίζουμε πως η ομάδα κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση στο τοπικό πρωτάθλημα, το Κύπελλο Λέσβου, καθώς και την πρώτη θέση στο τοπικό πρωτάθλημα Νεανίδων, ενώ ήταν δεύτερη στις Κορασίδες. Στο γυναικείο τμήμα αγωνίστηκαν φέτος οι Γ. και Μ. Κατσούρη, Σηφάκη, Κούση, Τσιμούρτου, Κριτσέπη, Aλασχκάρ, Παυλή, Δήμου, Καρακλά, Στυλιανίδου, Περράκη, Μανιάκη, Φωτέλλη και Ταμπάκου.

Ο Θησέας Παναγιούδας θα γίνει η πρώτη γυναικεία ομάδα της Λέσβου που θα αγωνιστεί σε εθνική κατηγορία, ενώ την άνοδο για τη Γ’ Εθνική Ανδρών εξασφάλισε και ο Παπάδος Γέρας. «Η Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Λέσβου συγχαίρει τα σωματεία για την άνοδό τους και εύχεται το δύσκολο ταξίδι στα εθνικά πρωταθλήματα να φέρει εμπειρίες, ανάπτυξη και βελτίωση των αγωνιστικών χώρων προς όφελος της σωστής καλλιέργειας της καλαθοσφαίρισης στη Λέσβο. Η Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου θα βρίσκεται στο πλευρό των σωματείων, ώστε όλοι μαζί να χαρούμε το αγαπημένο μας άθλημα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Τ.Ε. ΕΟΚ Λέσβου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ