17.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το φαινόμενο… Κρασαδάκης!

 Όποιος βρέθηκε την Κυριακή (22/10) στο Κλειστό της Τέντας, στο πλαίσιο του αγώνα Καλαμάτα ’80-Ολυμπιάδα Λεχαίου, μπορεί να είδε τους «Λύκους» να κερδίζουν, αλλά θα συνηγορούσε μαζί με άπαντες, πως ο παίκτης που κέρδισε την παράσταση ανήκε στο «στρατόπεδο» των ηττημένων.

Ο λόγος γίνεται, ασφαλώς, για τον Γιώργο Κρασαδάκη. Ο έμπειρος γκαρντ κόντεψε να κερδίσει… μόνος του, τους παίκτες του Αλέξη Κορογώνα, με τους 35 πόντους του με δύο τρίποντα να επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα της Κορινθίας σημείωσε συνολικά 71 πόντους. Επί της ουσίας… τους μισούς και χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο για να βάλει την μπάλα στο καλάθι.

Ο 31χρονος «άσσος», που απαριθμεί αρκετά χρόνια με εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες (Ιωνικός Νικαίας, Φάρος Κερατσινίου, Ποσειδώνας Λουτρακίου), φτάνοντας ακόμη και στην Α2 Ανδρών, αποφάσισε πέρυσι να αφήσει τα τοπικά πρωταθλήματα της Αττικής, για να ενισχύσει την ομάδα της περιοχής καταγωγής του, δηλαδή του Λεχαίου. Ήταν εκείνος που οδηγούσε την ομάδα του μέχρι την άνοδο στη Γ’ Εθνική, με αρκετά προβλήματα να τη «λυγίζουν» στο τέλος και να την αναγκάζουν να βρεθεί στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η μοίρα τα έφερε έτσι, ωστόσο, ώστε να αγωνιστεί τελικά στις εθνικές κατηγορίες, ζώντας το όνειρό της με την ίδια ομάδα που έπαιζε πέρυσι στο τοπικό πρωτάθλημα. Πρωταγωνιστής είναι ξανά ο Γιώργος Κρασαδάκης, που επέδειξε μία τρομερή «ποικιλία» για τους τρόπους που έβρισκε για να σκοράρει. Αυτό που εντυπωσίασε τους φιλάθλους, ήταν ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουν πολλοί Έλληνες παίκτες και αυτό δεν είναι άλλο από το να δημιουργεί για τον εαυτό του.

Κάπως έτσι ξεχώρισε, έστω κι αν η Ολυμπιάδα δεν κατάφερε να πάρει το «διπλό» στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Μιλώντας στο basketa.gr, ο προπονητής της ομάδας του Λεχαίου, Στέφανος Παπαμιχαήλ, επιβεβαίωσε πως «βρισκόμαστε εδώ για να ζήσουμε το όνειρό μας και να απολαύσουμε αυτή την παρουσία μας στη Γ’ Εθνική», κάτι που μάλλον αποβάλλει κάθε άγχος από το σύλλογο και τον καθιστά επικίνδυνο. Μπορεί τα προγνωστικά να είναι εναντίον των Κορινθίων, αναφορικά με την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά είναι σίγουρο πως το όνομα του Γιώργου Κρασαδάκη θα συζητείται για ολόκληρη την χρονιά.

Ράφα Αλαγάς

Photo credit : Παναγιώτης Μουστάκης



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ