21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το φαγητό της μαμάς… είναι καλύτερο από την Team USA (vids+pics)

Ο θάνατος της μητέρας του Καρλ Άντονι Τάουνς από κορονοϊό έχει βυθίσει στο πένθος τον μπασκετικό πλανήτη και το Basketa.gr θυμάται μια ιστορία, όπου φαινόταν πόσο την αγαπούσε ο σούπερ σταρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, αφήνοντας την Team USA… για χάρη του φαγητού της.

Η δομινικανική κουζίνα είναι αρκετά πολύπλοκη, για όποιον τη γνωρίσει. Έχει ένα συνδυασμό της ισπανικής κουζίνας και της τοπικής φυλής των Τάινο, μαζί με αφρικανικές επιρροές και μερικά πιάτα από τη Μέση Ανατολή. Το σίγουρο είναι, ότι με τόσες πεντανόστιμες γεύσεις, δε βαριέσαι ποτέ.

Αυτό ήταν, μάλλον, το κριτήριο του Καρλ Άντονι Τάουνς κάποτε, ώστε να διατηρήσει την κληρονομιά από τη μητέρα του και να τη διαλέξει, απέναντι στην πρόκληση του να γίνεις παίκτης της Team USA.

«Μου αρέσει το κοτόπουλο με ρύζι (σ.σ. arroz con pollo, ένα πολύ διάσημο πιάτο ειδικά στη Λατινική Αμερική, παραλλαγή της ισπανικής paella», είχε πει στο «The Undefeated» το 2017, σε ερώτηση για το λόγο, που διάλεξε να μην παίξει υπό τις οδηγίες του Μάικ Σιζέφσκι, όταν είχε την επιλογή το 2012, ενώ εκείνος πολύ πρόσφατα είχε αναλάβει τα ηνία της Εθνικής ΗΠΑ.

«Προτιμώ να το πω απλά. Η μητέρα μου φτιάχνει από τα καλύτερα κοτόπουλα με ρύζι, που έχω δοκιμάσει και ξέρω το λόγο. Το κάνει, όπως το έκανε η γιαγιά μου και η συνταγή πέρασε σε εκείνη. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από το φαγητό της μαμάς σου. Οι γεύσεις μου, άλλωστε, είναι παράξενες και είμαι επιλεκτικός. Δεν τρώω, για παράδειγμα, γλυκά, κόκκινο κρέας και χοιρινό, ούτε τρελαίνομαι ιδιαίτερα για ψάρι», είχε επισημάνει ο ίδιος.

Στην χώρα των μεγάλων αλυσίδων με μπέργκερ, όπου έχουμε διατηρήσει το στερεότυπο των Αμερικανών που… τρέχουν για ένα ντόνατ, αυτή η δήλωση πρέπει να είναι «μαχαιριά στην καρδιά».

Κάπως έτσι, ο γεννηθείς στις 15 Νοεμβρίου του 1995, γιος του Καρλ Τάουνς και της Τζακλίν Κρουζ, με το όνομα Καρλ μόνο να μοιάζει βαρετό και τη θεία του, Λασέλ, να προτείνει μαζί και το μεσαίο του όνομα. Ο Κάρλ Άντονι, λοιπόν, είχε μυηθεί στα της δομινικανικής κουζίνας από τα μπάρμπεκιου που οργανώνονταν στο σπίτι της γιαγιάς του, στο Νιου Τζέρσεϊ.

«Μου άρεσε πολύ αυτή η διαδικασία, μιλούσαμε πολύ, ακούγαμε μουσική και εκεί άρχισα να τη λατρεύω. Κάναμε πολλά στο σπίτι της γιαγιάς, κάθε Σάββατο ή Κυριακή τα καλοκαίρια πηγαίναμε για μπάρμπεκιου και ήμασταν όλοι μαζί. Απολαμβάναμε την παρέα του άλλου», ανέφερε ο Τάουνς, κάτι που σημαίνει πως είχε αρχίσει ήδη να αγαπά την πατρίδα της μητέρας του.

«Έτρωγε πάρα πολύ κοτόπουλο, ήταν το αγαπημένο του, μαζί με το μπάσκετ, που έπαιζε ασταμάτητα μέχρι την νύχτα», ανέφερε ο ξάδελφός του, Μάικλ Κεσάδα, ενώ στις συναθροίσεις αυτές οι συγγενείς μεταξύ τους χόρευαν, τραγουδούσαν και περνούσαν καλά σε όμορφα, ανέμελα χρόνια, στιγμές που δεν έχουν καμία σχέση με τις σημερινές.

Το πρώτο ταξίδι του Τάουνς στη Δομινικανή Δημοκρατία, παράλληλα, ήταν όταν εκείνος είχε κλείσει τα 15 χρόνια. Πήγαν στην πρωτεύουσα, τον Άγιο Δομίνικο και ο ίδιος είχε αποκαλέσει ιδιαίτερο και σημαντικό εκείνο το ταξίδι.

«Είχα δει μέχρι τότε μόνο τις ΗΠΑ. Όταν είδα την πατρίδα της μαμάς μου, ήταν κάτι πανέμορφο, κάτι διαφορετικό, άνοιξαν τα μάτια μου και το απόλαυσα», είχε δηλώσει ο νυν «αστέρας» της Μινεσότα.

Και το 2012, όταν είχε αρχίσει να διαφαίνεται πόσο μεγάλο ταλέντο είναι, έπρεπε να διαλέξει πού θα πήγαινε. Η καρδιά έλεγε… φαγητό και διάλεξε την πατρίδα της μαμάς του, αντιμετωπίζοντας έτσι σε έναν αγώνα επίδειξης μια Team USA με ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κόμπι Μπράιαντ, έχοντας κάνει την επιλογή του.. Κι ας μην έχει παίξει ποτε σε ολυμπιακό τουρνουά η Εθνική της Δομινικανής Δημοκρατίας.

https://www.youtube.com/watch?v=mLOQWTaD7i0

«Ήταν κάτι ιδιαίτερο για μένα, μια ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη μητέρα μου κι ένα μεγάλο μέρος της οικογένειας. Όταν σου έρχεται τέτοια ευκαιρία, δε λες όχι», είχε αναφέρει συγκινημένος, υποσχόμενος πως «θα φέρω την χώρα στο επόμενο επίπεδο».

Όσο για την χαρά που έδωσε στην οικογένειά του; «Η γιαγιά μου έρχεται με… τόνους από εφημερίδες, που γράφουν για μένα, κάθε φορά που επιστρέφει από τη Δομινικανή Δημοκρατία», έλεγε περιχαρής ο Κεσάδα και ο ξάδελφός του σήμερα είναι σίγουρα μες στους κορυφαίους ψηλούς στον πλανήτη.

«Το κάνω απλά για τον εαυτό μου, για την οικογένειά μου, νιώθω υλογημένος που έχω τη δυνατότητα να εκπροσωπώ την κουλτούρα μου σε αυτό το επίπεδο του ΝΒΑ», είχε επισημάνει, αν και δεν είχε κρύψει το 2017, ότι δεν ήξερε ακόμη καλά ισπανικά. «Μιλάω πιο πολύ… ισπανοαγγλικά, θα έλεγα, αλλά καταλαβαίνω. Η μητέρα και η αδελφή μου, μου μιλούν στα ισπανικά κι εγώ απαντώ στα αγγλικά», έλεγε με χιούμορ.

Τώρα, ισπανικά θα έχει μάθει και arroz con pollo θα συνεχίσει να τρώει. Θα του θυμίζει τη μαμά, η οποία θα τον προσέχει πια από τον ουρανό…

https://www.youtube.com/watch?v=YvYbM7dpuiQ

https://www.youtube.com/watch?v=HpHf7uMNobE



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ