18.4 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Το φάιναλ φορ μεταθέτει την ποδοσφαιρική φιέστα!

Η διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League λόγω των γνωστών γεγονότων που ακολούθησαν τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, γέννησε ένα ζήτημα που αφορά και το μπάσκετ και είναι αρκετά σοβαρό. Εξαιτίας της η τελευταία αγωνιστική της Super League θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, την ημέρα που είναι προγραμματισμένο να γίνει ο τελικός του φάιναλ φορ του Basketball Champions League στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Κι επειδή το πιθανότερο είναι ότι η ποδοσφαιρική ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα, άρα ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη θα έχει χαρακτήρα φιέστας για τους οπαδούς της, αλλά είναι επίσης πιθανό η μπασκετική ΑΕΚ να παίξει στον τελικό του φάιναλ φορ του BCL, που ως εκ τούτου θα έχει επίσης τον χαρακτήρα φιέστας για τους Ενωσίτες οπαδούς, υπάρχει θέμα! Ένα θέμα που γίνεται ακόμα σοβαρότερο με δεδομένο ότι οι δύο φιέστες πέφτουν η μία πάνω στην άλλη: στις 19.00 πρέπει να αρχίσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας (διότι βάσει κανονισμού όλοι οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής της Super League γίνονται την ίδια μέρα και ώρα) και στις 19:30 ο μπασκετικός, αφού αυτή την ώρα όρισε το BCL! 

Ο προβληματισμός είναι έντονος σε όλους τους εμπλεκόμενους. Στο BCL, διότι δεν θέλει επ' ουδενί έναν τελικό με τη συμμετοχή της γηπεδούχου ομάδας να γίνει μπροστά σε άδειες εξέδρες (όσοι ξέρουν, λένε πως αν τεθεί τέτοιο δίλημμα, οι οπαδοί της Ένωσης θα προτιμήσουν το ποδόσφαιρο), στη Super League, που επιμένει τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής να γίνουν ίδια μέρα και ώρα για λόγους αξιοπιστίας, και φυσικά στη συνδρομητική NOVA, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα τόσο του φάιναλ φορ του BCL όσο και του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. 

Γίνεται προσπάθεια, λοιπόν, να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί κατά το δυνατόν όλες τις πλευρές και, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το basketa.gr, αυτή που προκρίνεται είναι η μετάθεση του ποδοσφαιρικού αγώνα Απόλλωνα-ΑΕΚ για το Σάββατο 5 Μαΐου. Έτσι ώστε να γίνει η ποδοσφαιρική φιέστα εκείνη την ημέρα και την επομένη να γίνει απρόσκοπτα και η μπασκετική, εφόσον φυσικά η ΑΕΚ προκριθεί στον τελικό του φάιναλ φορ.

Το σενάριο αυτό είναι το ιδανικό για το BCL, η Super League όμως δεν το έχει αποδεχθεί ακόμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δεχθεί να μεταθέσει τον αγώνα της ΑΕΚ το Σάββατο μόνο αν είναι εντελώς αδιάφορος βαθμολογικά. Δηλαδή, μόνο αν ο Απόλλων έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία του (διότι ακόμα δεν την έχει εξασφαλίσει) και-πολύ περισσότερο-εφόσον και η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Σε αυτή την περίπτωση η ποδοσφαιρική λίγκα δείχνει διατεθειμένη να κάνει μια μικρή παράκαμψη του κανονισμού για να βοηθήσει την κατάσταση, όσο κι αν κάτι τέτοιο μάλλον δεν αρέσει και πολύ στη NOVA, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν βλέπει με πολύ καλό μάτι η τελευταία ζωντανή ποδοσφαιρική εκπομπή της "Λεπτό προς Λεπτό" για φέτος να βγει στον αέρα χωρίς τον αγώνα της πρωταθλήτριας ομάδας. Κι ίσως γι' αυτό, όπως λέγεται, το συνδρομητικό κανάλι ζήτησε την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη!

Πάντως το BCL όρισε τις ώρες του μικρού και του μεγάλου τελικού του φάιναλ φορ (16:30 και 19:30 αντίστοιχα) μερικά 24ωρα αργότερα από την τελετή της κλήρωσης των ζευγαριών, οπότε είχε ανακοινώσει τις ώρες διεξαγωγής των δύο ημιτελικών. Κι ίσως αυτό να σημαίνει πως έκανε κάποιες επαφές πρώτα και έλαβε ορισμένες διαβεβαιώσεις πριν προχωρήσει στην οριστική κατάρτιση του προγράμματός του. Άλλωστε ο Πατρίκ Κομνηνός έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της Super League, γνωρίζει καλά τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και μπορεί να κάνει μια τέτοια συζήτηση μαζί τους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ