17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το τρομερό επίτευγμα της ΦΕΑ και η επόμενη ημέρα

Το τρένο της ΦΕΑ έφτασε Β’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μέσα σε τρεις αγωνιστικές σεζόν η ομάδα από τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Β' ΕΣΚΑ κατάφερε να ανέβει στα… σαλόνια της τρίτης τη τάξει Εθνικής κατηγορίας και στα ράφια της να βάλει τίτλους υπερπρωταθλητή, πρωταθλητή αλλά και κυπελλούχου.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, το όνομα της «Φιλαθλητικής Ένωσης Αθλοπαιδιών (ΦΕΑ) Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας» ήρθε το 2007 μετά την συνένωση της «Φιλαθλητική Ένωση '96» με τον Άτταλο (προηγουμένως κυκλοφορούσε για τέσσερα χρόνια ως «Φιλαθλητική Ένωση Άτταλος»), όμως η ιστορίας της ξεκίνησε το 1989. Το επίτευγμα να ανεβεί Γ' Εθνική το είχε πετύχει και την αγωνιστική σεζόν 2014-2015 με προπονητή τον Κυριάκο Κοσμίδη, όμως αυτό της Β' Εθνικής ηχεί για πρώτη φορά στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Δεν είναι όμως η συγκεκριμένη άνοδος το μεγάλο κατόρθωμα της ομάδας, αλλά η πορεία της και πως έφτασε μέχρι εκεί. Συγκεκριμένα, το 2017 προπονητής ανέλαβε ο Αλέξης Καρατζάς ο οποίος και έστησε μια ομάδα με στόχο να πρωταγωνιστήσει. Αυτό ακριβώς πέτυχε καθώς στην Β' ΕΣΚΑ το 2017-2018 η ΦΕΑ κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας με το ρεκόρ 25-1. Ακολούθησε ο τίτλος του υπερπρωταθλητή της Β' ΕΣΚΑ, επικρατώντας στις 4/5/2018 επί Φίλιππου Περιστερίου με 84-55 κλείνοντας έτσι ιδανικά η χρονιά. Οι επιτυχίες όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς και η σεζόν 2018-2019 έφερε ακόμα ένα «double».  

Οι «κόκκινοι» με πρωτεργάτη τον coach Καρατζά και παίκτες όπως οι Στεργιάκης, Καραλευθέρης, Γιαννουλάκος, Δρακάκης, Στρατομήτρος και Μιχόπουλος τράβηξαν το… κουπί του δύσκολου πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας στέφτηκαν πρωταθλητές και παράλληλα πανηγύρισαν μέσα στο Αιγάλεω την κούπα της ΕΣΚΑ. Έτσι η ομάδα βρέθηκε στις Εθνικές κατηγορίες για δεύτερη φορά στην ιστορία της με στόχο μια αξιοπρεπή πορεία.

Τα πράγματα στην αρχή της σεζόν μάλλον δεν ήρθαν έτσι όπως τα περίμεναν, όμως στο δεύτερο μισό η ΦΕΑ έκανε εκπληκτική σεζόν. Έτσι από την ζώνη του υποβιβασμού βρέθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα από κάτω όλους τους εν δυνάμει αντιπάλους της προς την άνοδο. Έτσι μετά και την απόφαση της ομοσπονδίας να κατακυρώσει την βαθμολογία του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής πανηγύρισε την άνοδο στην Β' Εθνική και παράλληλα έγραψε ιστορία καθώς μέσα σε τρεις αγωνιστικές σεζόν πανηγύρισε πέντε τίτλους.

Αναφορικά με τη νέα αγωνιστική περίοδο, τα πράγματα προς το παρών φαντάζουν δύσκολα, το μπάτζετ δεν θα έχει το μέγεθος των προηγούμενων ετών, και προς το παρών, άπαντες στη Νέα Φιλαδέλφεια τηρούν στάση αναμονής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ