18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το τρελό σερί του Σάκοτα στο BCL! (vid)

Το ότι ο Ντούσαν Σάκοτα είναι ένας παίκτης με χέρι που... ζεματάει κάθε φορά που σηκώνεται να σουτάρει έξω από τη γραμμή των 6,75μ., το ξέρουν και οι... πέτρες. Και ως τόσο δεινός σουτέρ είναι λογικό να κάνει και ρεκόρ.

Το Basketball Champions League έψαξε να βρει διάφορες ιδιαίτερες στατιστικές επιδόσεις και διαπίστωσε ότι ο Σάκοτα έχει ένα εντυπωσιακό σερί. Ευστοχούσε σε τουλάχιστον ένα τρίποντο επί 35 συνεχόμενους αγώνες της διοργάνωσης από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2018! Όλους με τη φανέλα της ΑΕΚ φυσικά.

Το ρεκόρ αυτό του Ντούσαν Σάκοτα μοιάζει δύσκολο να καταρριφθεί, σύντομα τουλάχιστον. Το δεύτερο καλύτερο σερί αυτού του είδους όλα αυτά τα χρόνια της ζωής του BCL ανήκει στον Μαρκίζ Χέινς της Βενέτσια, ο οποίος ευστοχούσε σε τουλάχιστον ένα τρίποντο επί 25 συνεχόμενα παιχνίδια το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2017 ως τον Φεβρουάριο του 2019. Δέκα λιγότερα από τον Σάκοτα δηλαδή...

Δύο ακόμα ιδιαίτερα στατιστικά που κατέγραψε το BCL είναι τα εξής: α) Ο παίκτης με τα περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων είναι ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (Ζιέλονα Γκόρα, Νίζνι) με 17, ενώ πίσω του με 16 παιχνίδια είναι ο πρώτος σκόρερ του BCL τη σεζόν 2017-18, Ντι Τζέι Κένεντι της Καρσίγιακα.

β) Ο Τασόν Τόμας, που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, είναι ο παίκτης με μακράν τα περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια με παρουσία σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες ενός αγώνα (δηλαδή τουλάχιστον 1 πόντο, ριμπάουντ, ασίστ, κλέψιμο και τάπα). Έχει 16 σερί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ