17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το τρίποντο γίνεται η «μαύρη τρύπα» του Ολυμπιακού

Τίποτα δεν λειτούργησε καλά στην επίθεση του Ολυμπιακού στον χθεσινό αγώνα στη Μόσχα και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τα απολύτως προφανή...

 


*Οι 61 πόντοι είναι αρνητικό ρεκόρ περιόδου, αφού είχε 67 πόντους στην πρεμιέρα με τη Ζαλγκίρις.

 


*Ειδικά η δεύτερη και η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφικές για τον Ολυμπιακό που σημείωσε 10 και εννιά πόντους αντίστοιχα. Με την επίδοση της τρίτης περιόδου ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του στη σεζόν αφού εννιά πόντους είχε και στην τέταρτη περίοδο του αγώνα με τη Ζαλγκίρις. Στα εκτός έδρας παιχνίδια του εξάλλου, δεν είχε πέσει κάτω από τους 15 πόντους (στην τέταρτη περίοδο του αγώνα με την Μπάγερν).

 


*Στα «ψιλά» της στατιστικής κρύφτηκε μία παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Το επιμέρους σκορ των πόντων από τα λάθη του αντιπάλου, ήταν 25-10 υπέρ των γηπεδούχων. Οι 10 πόντοι του Ολυμπιακού αποτελούν ισοφάριση της χειρότερης φετινής επίδοση του αφού την ίδια είχε και στο ματς του Μονάχου με την Μπάγερν. Το χειρότερο όμως ήταν ότι οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα λάθη των «ερυθρόλευκων» με τους 25 πόντους που πήραν από αυτά, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν οι 21 στο ματς κόντρα στην Μπάγερν.

 


*Στατιστικά η χθεσινή εμφάνιση ήταν η χειρότερη του, κάτι που φανερώνουν οι 56 βαθμοί του ομαδικού ranking, 15 περισσότεροι από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ αφού είχε 71 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπασκόνια.

 


Το χθεσινό παιχνίδι όμως επιβεβαίωση την ήδη διαπιστωμένη αδυναμία του Ολυμπιακού στο τρίποντο. Με 25% η νίκη σε οποιοδήποτε παιχνίδι, πολύ περισσότερο εκτός έδρας και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, μοιάζει με «βουνό». Οι «ερυθρόλευκοι» εκτελούν ως τώρα με 32,91%, μία από τις χειρότερες επιδόσεις της φετινής Ευρωλίγκας.

 


Ειδικά στα ματς εκτός ΣΕΦ, το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο. Με εξαίρεση το ματς με τη Ζενίτ (7/17), ο Ολυμπιακός τα... έσπασε στα άλλα τρία εκτός έδρας παιχνίδια του, έχοντας λίγα εύστοχα σουτ και χαμηλό ποσοστό (17/79).

 


Αν και είναι ακόμη σχετικά νωρίς στη σεζόν, αυτό το 32,91% δεν μπορεί παρά να αποτελεί «πονοκέφαλο» για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Αρκεί να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η χειρότερη επίδοση των τελευταίων 10 χρόνων για τον Ολυμπιακό, αφού για να βρούμε χαμηλότερη θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2010-11 την οποία τελείωσε εκτελώντας με 31,5%.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ