21.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Το τρίποντο έγινε “πονοκέφαλος”

Αυτό που έκανε ευκολότερη τη ζωή του στην προηγούμενη διετία, του την κάνει δυσκολότερη στην αρχή της σεζόν. Δεν πέρασε καιρός από τότε που επισημάνθηκε από αυτήν τη γωνιά του basketa.gr ότι το τρίποντο δεν θα είναι φέτος αυτονόητο κάτι που προς το παρόν, επιβεβαιώνεται. Το ίδιο έγινε και σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και γενικά στην εκκίνηση της σεζόν.

 


Ενώ εξελίσσονται τα τελευταία παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός εμφανίζει το 2ο χειρότερο ποσοστό της διοργάνωσης αφού εκτελεί με μόλις 30,2%, που είναι κατά μισή μονάδα καλύτερο από εκείνο της Νταρουσάφακα (29,73%). Ο περσινός Παναθηναϊκός εκτελούσε με 35,58% στη διοργάνωση και ο προπέρσινος με 35,38%.

 


Είναι χαρακτηριστικό ότι και στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια τους, οι “πράσινοι” επιχείρησαν τον ίδιο ακριβώς αριθμό τριπόντων. Είχαν 20 προσπάθειες σήμερα όπως και στα ματς στο Μόναχο και στην Ποντγκόριτσα, 60 δηλαδή συνολικά από τα οποία μόνο τα 17 ήταν εύστοχα (28,33%).

 


Ενδεικτικό επίσης της αδυναμίας που εμφανίζει ο Παναθηναϊκός στην αρχή της σεζόν στο συγκεκριμένο κομμάτι, είναι το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει σε ένα παιχνίδι στη διοργάνωση σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων, κάτι που έγινε και στα δύο τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα με Ρέθυμνο (5) και Πανιώνιο (7).

 


Ο Παναθηναϊκός σήμερα υποχρεώθηκε στην ήττα στην Κωνσταντινούπολη αφού δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Έμεινε στους 62 πόντους που είναι η χειρότερη φετινή επίδοση του αφού είχε 72 πόντους με την Μπούντουτσνοστ.

 


Οι 62 πόντοι ήταν απόρροια των χαμηλών ποσοστών του. Εκτέλεσε με 45,45% στο δίποντο, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού πριν το αποψινό παιχνίδι δεν έπεσε κάτω από το 52% (είχε 52,77% στην Ποντγκόριτσα με 19/36 δίποντα). Παράλληλα ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του στα τρίποντα έχοντας την ίδια επίδοση με το ματς στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν (4/20).

 


Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε σκορ στο transition, αρκούμενος στους έξι πόντους όσου είχε και στο ματς με την Μπούντουτσνοστ ενώ ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ του και στο παθητικό πόντων από αιφνιδιασμούς, δεχόμενος 13 όσους και στο παιχνίδι με τη Μακάμπι.

 


Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί αφού ο Παναθηναϊκός μπήκε άσχημα στο παιχνίδι και μένοντας στους 11 πόντους στην πρώτη περίοδο, σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Είχε 13 τόσο στη 2η περίοδο του παιχνιδιού με την Μπούντουτσνοστ όσο και στην 1η του αγώνα με τη Ζάλγκιρις.

 


Οι αριθμοί δείχνουν ότι η αποψινή εμφάνιση, ήταν η χειρότερη για τον Παναθηναϊκό στη φετινή Ευρωλίγκα. Είχε 59 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, 20 λιγότερους από το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις (79).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ