14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το «τρένο» της Ζαλγκίρις παρέσυρε και την Εφές (vids)

Η εντυπωσιακή Ζαλγκίρις διέλυσε την Αναντολού Εφές στο γεμάτο γήπεδό της στο Κάουνας με 89-73, δείχνοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρωλίγκας.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για την ομάδα του Μάρτιν Σίνερ η οποία φιγουράρει μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς δεν υπάρχει κάποιος άλλος αήττητος σύλλογος. Την ίδια στιγμή το σύνολο του Εργκίν Αταμάν έχει ξεκινήσει απογοητευτικά με ρεκόρ 1-3 και η απουσία του Σέιν Λάρκιν φαίνεται ότι δεν καλύπτεται.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι από το πρώτο δεκάλεπτο όταν ξέφυγαν με 25-16. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση στη δεύτερη περίοδο και μείωσαν, όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 41-35.

Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο η Ζαλγκίρις ήταν ανώτερη «χτίζοντας» και διατηρώντας διψήφιες διαφορές, χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο.

ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ: Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας έπαιξε το τέλειο μπάσκετ στην επίθεση. Δεν σούταρε μόνο με πολύ καλά ποσοστά (27/39 δίποντα, 10/19 τρίποντα), αλλά ανέμειξε και όλους τους παίκτες της, αφού σκόραραν οι έντεκα από τους δώδεκα. Πρώτος και καλύτερος ο Νάιτζελ Χέις με 17, όλους στο πρώτο ημίχρονο. Για τους ηττημένους ο Μπράιαντ Ντάνστον έμοιαζε να παλεύει σχεδόν μόνος του, αλλά οι 20 πόντοι που σημείωσε δεν ήταν αρκετοί.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι παραπάνω κατοχές έκαναν τη διαφορά για τη Ζαλγκίρις, καθώς αν εξαιρεθεί η μεγάλη διαφορά στο ποσοστό στα σουτ τριών πόντων, τα υπόλοιπα στατιστικά των δύο αντιπάλων μοιάζουν αρκετά. Όμως οι Λιθουανοί εκτέλεσαν δέκα περισσότερα δίποντα. Εντυπωσιακή και η αναλογία ασίστ/λαθών, καθώς μοίρασαν 26 τελικές πάσες για μόλις 11 σφάλματα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ