20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το τελεσίγραφο του Αγγελόπουλου

Ο Μάκης Αγγελόπουλος σπανίως μιλά δημοσίως και όποτε το κάνει, είναι λογικό να τραβάει την προσοχή και να δίνει τροφή για σκέψη και για σχόλια. Η τελευταία συνέντευξή του στην "Ώρα των Σπορ", ωστόσο, έχει σημασία κυρίως για ένα λόγο. Διότι κατέστησε σαφές πρωτίστως στους φίλους της ΑΕΚ κι έπειτα στους φίλους του μπάσκετ εν συνόλω, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον θεωρούν δεδομένο. Ότι σήμερα είναι μεν-και είναι με την ψυχή του-αλλά αύριο μπορεί να μην είναι. Με όποιες συνέπειες-καταστροφικές ως επί το πλείστον-μπορεί να έχει κάτι τέτοιο για την Ένωση.

Επανέλαβε στη συνέντευξή του ότι ασχολήθηκε με την μπασκετική ΑΕΚ για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, πράγμα βέβαια που το έχει πει κι άλλες φορές κι εδώ που τα λέμε κανείς δεν το έχει αμφισβητήσει. Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει ότι είναι ΑΕΚτσής ως το κόκκαλο και ότι θέλησε να ξανακάνει την ΑΕΚ μεγάλη, επειδή έτσι το αισθανόταν κι είχε και τα λεφτά για να το επιχειρήσει. Όμως για πρώτη φορά είπε και κάτι άλλο: "Έχω βάλει 8,5 εκατομμύρια Ευρώ στην ομάδα της καρδιάς μου. Αισθάνομαι ότι το χρέος μου το ξεπλήρωσα. Σειρά τώρα έχουν να ξεπληρώσουν οι οπαδοί το δικό τους. Διότι δεν γίνεται να παίζουμε σε άδειο γήπεδο, με 300 και 400 εισιτήρια".

Πιο καθαρά δεν μπορούσε να το πει ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ. Αυτός κάνει εκείνο που μπορεί να κάνει για να μπορέσει ξανά η ΑΕΚ να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί τίτλους εντός και εκτός των συνόρων, αλλά ανταπόκριση από αυτούς που ομνύουν στο όνομα της ομάδας και δηλώνουν πιστοί και αιώνιοι υποστηρικτές της δεν βλέπει. Η ΑΕΚ κατάφερε μέσα σε μόλις τρία χρόνια να επανέλθει από τη πλήρη ανυποληψία των μικρών κατηγοριών σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, έχοντας μάλιστα αποκτήσει δυναμική για ακόμα πιο ψηλά, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί τους φίλους της. Αντί χρόνο με το χρόνο να παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος, υπάρχει μια, στην καλύτερη περίπτωση, στασιμότητα, που μπορεί να ερμηνευθεί και ως αδιαφορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα οι πωλήσεις των καρτών διαρκείας για τη νέα σεζόν δεν έχουν φτάσει καν τις 1000 κι έχουμε ξεπεράσει τα μέσα Σεπτέμβρη. Χειρότερα κι από πέρυσι!

Κι επειδή ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει μεν αισθήματα, αλλά δεν είναι και κορόιδο, έστειλε σαφές μήνυμα προς τους φίλους της ΑΕΚ, το οποίο μπορεί να εκληφθεί και ως τελεσίγραφο: "Είτε βάζετε κι εσείς πλάτη είτε φεύγω"! Στη συνέντευξή του το είπε πιο κομψά: "Από τη μια υπάρχει το συναίσθημα που σε τραβάει στην υπερβολή και στις υπερβάσεις, κι από την άλλη η επιχειρηματικότητα, η οποία σου λέει να κινηθείς μέσα στα όρια που δεν θα δημιουργήσεις προβλήματα και σε σένα, αλλά μελλοντικά και στην ομάδα".

Δεν θα φύγει τώρα, τουλάχιστον όχι όσο παραμένει ανοικτό το θέμα του γηπέδου. Για πρώτη φορά στα χρονικά η ΑΕΚ βρίσκεται τόσο κοντά στο να αποκτήσει στέγη, κάτι το οποίο αποτέλεσε βασική προτεραιότητα του Αγγελόπουλου από τη στιγμή που ανέλαβε την ΚΑΕ. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι επαφές του με την Πολιτεία για την παραχώρηση του κλειστού τένις του ΟΑΚΑ βρίσκονται σε καλό δρόμο και πως αν όλα πάνε καλά, του χρόνου μπορεί η Ένωση να παίζει στο δικό της γήπεδο. Αυτό θα δημιουργήσει νέες εμπορικές προοπτικές στην ΚΑΕ, θα βοηθήσει καθοριστικά τη λειτουργία των ακαδημιών και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επένδυση του μεγαλομετόχου.

Ακόμα και το θέμα του γηπέδου, όμως, βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την ανταπόκριση των φιλάθλων. Σε τελευταία ανάλυση, τι να το κάνει το δικό της γήπεδο η ΑΕΚ αν είναι κι αυτό άδειο από κόσμο; Και πώς θα μπορέσει να διεκδικήσει μεσοπρόθεσμα ο Αγγελόπουλος θέση σε μια διευρυμένη Ευρωλίγκα (τη ζημιά από την αποχή από την οποία, σε συνδυασμό με τα οφέλη που έχουν από την παρουσία τους σε αυτήν οι άμεσοι ανταγωνιστές της Ένωσης, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ανέλυσε επιτυχώς στη συνέντευξή του) με 1000 εισιτήρια κατά μέσο όρο στους αγώνες της; Θα βάλει τα γέλια ο Μπερτομέου στη Βαρκελώνη...

Κατόπιν όλων τούτων, το μέλλον της μπασκετικής ΑΕΚ βρίσκεται εν πολλοίς στα χέρια των φίλων της. Ο Αγγελόπουλος εξακολουθεί να έχει τη διάθεση να βάζει το χέρι στην τσέπη, αλλά δεν θα την έχει για πάντα. Αν δεν του δώσει κίνητρο ο κόσμος να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ΚΑΕ, θα φύγει. Γιατί καλώς ή κακώς (κακώς, αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα...) το μοντέλο χρηματοδότησης αθλητικών εταιρειών στην Ελλάδα απαιτεί την ύπαρξη ενός εύρωστου επιχειρηματία, που θα καλύπτει όλες τις τρύπες. Κι αν φύγει ο Αγγελόπουλος, η ΑΕΚ θα επιστρέψει εκεί που κατέληξε μετά την αποχώρηση του Γιάννη Φιλίππου, τον οποίον επίσης δεν στήριξαν οι φίλοι της ομάδας.

Στην πλήρη ανυποληψία...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ