17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το «ταρακούνημα» που… εκτόξευσε τον Ιωνικό

Η σεζόν 2020-21 δεδομένα θα ήταν περίεργη για όλον τον κόσμο του αθλητισμού λόγω κορονοϊού, αλλά στον Ιωνικό... παραστράβωσε η εκκίνηση και δεν ήταν μόνο η πανδημία που έφταιξε.

Αρχικά υπήρξε η λαχτάρα με την ΕΕΑ να μην εγκρίνει τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα επειδή δεν είχε κατατεθεί το μετοχικό κεφάλαιο. Ο Βαγγέλης Τσάπας εξήγησε την... παρεξήγηση που υπήρχε αφού ουσιαστικά επρόκειτο για νεοσύστατη ΚΑΕ μα κυρίως, έσπευσε άμεσα να λύσει  με τους συνεργάτες του το πρόβλημα, πείθοντας την επιτροπή να επανεξετάσει την υπόθεση και τελικά να ανάψει το πράσινο φως.

Η ομάδα στήθηκε, περιμένοντας πάντα και το μεγάλο όνειρο της επιστροφής στη φυσική της έδρα τον «Πλάτωνα» έστω και χωρίς κόσμο σε πρώτη φάση, αλλά όταν άρχισε τις... παραστάσεις φάνηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Κολοσσό ήταν ένα πρώτο σημάδι, οι δύο ήττες από ΑΕΚ και Περιστέρι προήλθαν μετά από μάχη και δεν ήταν ακριβή δείγματα, η άνευ όρων παράδοση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Αγρίνιο έδειξε ότι κάπου είχε χαθεί η συνοχή και η συνεννόηση εντός των τειχών.

Οσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος και τελικά στη Νίκαια, με την αφορμή να δίνεται από ένα επεισόδιο σε προπόνηση που ώθησε τον Στέργιο Κουφό στην παραίτηση, έφτασε η ώρα της αλλαγής προπονητή.

Η επιλογή ήταν ένας «σκληρός» συνεργάτης, ο Βαγγέλης Αγγέλου που συνηθίζει να... ζητάει τα κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος όπου πάει και αυτά του έδωσαν στον Ιωνικό. Οι επιθυμίες του εκπληρώθηκαν άμεσα στις αλλαγές παικτών, η διοίκηση καιροφυλακτούσε όταν προέκυψε στο Περιστέρι το θέμα Μαυροκεφαλίδη και... τον άρπαξε με την πρώτη ευκαιρία κάνοντας μια υπέρβαση που θα ζήλευαν και ομάδες με υψηλότερους στόχους.

Ο Ιωνικός πήρε μπρος, αλλάζοντας γρήγορα αγωνιστικό πρόσωπο, η νέα του αγωνιστική ταυτότητα είναι ήδη εμφανής, όσο κι αν ο δημιουργός της Αγγέλου είπε ότι χρειάζεται ακόμα 3-4 εβδομάδες και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει ζήτημα... επανεκτίμησης στόχων.

Είναι κοινό μυστικό ότι το επόμενο... καρτέρι που έχει στηθεί αφορά στον Νίκο Παππά. Διακριτικό μεν, αφού γνωρίζουν ότι οι βλέψεις του παίκτη είναι για ομάδα με συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά και σαφές ότι αν τελικά θελήσει, στη Νίκαια υπάρχει μια θέση γι' αυτόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ