20.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το «ταξίδι» για την Κίνα ξεκίνησε (pics)

Η Εθνική Ανδρών, που έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της στο ΟΑΚΑ, παρουσιάστηκε κι επίσημα σε ειδική εκδήλωση που διεξήχθη στο Σύνταγμα, εν όψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019.

Στο Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη-Κτίριο Διοίκησης της Eurobank, του μεγάλου χορηγού όλων των εθνικών ομάδων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, με το παρών να δίνουν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι παίκτες του, η ηγεσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, όπως φυσικά και οι διοικούντες τη χορηγό εταιρία. Η Ελλάδα ξεκίνησε κι επίσημα το «ταξίδι» της για την Κίνα, με τους στόχους στα ασιατικά παρκέ να είναι υψηλοί.

 

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ανέφερε στην εισαγωγική ομιλία του: «Ας τιμήσουμε το ελληνικό μπάσκετ, που είχε την ευτυχία να δει την Εθνική του να προκρίνεται πρώτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από μια ομάδα που συγκροτήθηκε με μεγάλες δυσκολίες. Οφείλω δημόσια να συγχαρώ τα παιδιά της Εθνικής που έστειλαν την ομάδα στην Κίνα. Κάποιοι δεν είναι εδώ και λυπάμαι, αλλά πρέπει να τους μνημονεύουμε για τη συμβολή τους. Πρέπει από κάθε μετερίζι να προσπαθήσουμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι μεγάλης σημασίας για τον ελληνικό αθλητισμό η παρούσα της Εθνικής στην Κίνα».

 

Για τη συνεργασία τους με τη Eurobank, σε χορηγικό επίπεδο, πρόσθεσε: «Είναι μια πρωτοφανής συνεργασία. Μιλάμε σχεδόν με τα μάτια και συμφωνούμε ταχύτατα σε κρίσιμα θέματα. Αυτό δείχνει το επίπεδο αυτής της συνεργασίας. Δεν είναι χορηγία, είναι μια συνεργασία. Το μπάσκετ μπήκε σε μια άλλη τροχιά, σε μια περίοδο που ήταν προβληματική. Η συμβολή της Eurobank ήταν καθοριστική. Κάποιοι γκρινιάζουν, αλλά το μπάσκετ πηγαίνει εξαιρετικά».

 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, επεσήμανε από την πλευρά του: «Ξέρετε όλοι ότι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πριν από δύο χρόνια σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα γκρουπ 35 παικτών και ύστερα από δύο χρόνια μπορώ να πω ότι το πρόγραμμα πέτυχε. Όποιο παιδί κλήθηκε, βοήθησε και σήμερα είμαστε όλοι στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε εξαιρετικό γκρουπ και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Ξεκινάμε αυτό το ταξίδι κι ελπίζουμε να έχουμε και τη δική σας θετική αύρα για να πετύχουμε».

 

Δηλώσεις έκανε και ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Γιάννης Μπουρούσης: «Να πούμε αρχικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Eurobank για τη συνεργασία μας. Είναι πάντα στο πλευρό μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η δουλειά μας είναι στο γήπεδο. Πρέπει η ομάδα να βγει μπροστά και να πετύχουμε κάτι καλό. Την τελευταία δεκαετία είμαστε εκτός στόχων. Ας έχουμε υγεία και να πετύχουμε κάτι καλό. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο!».

     

O γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ και Εταιρικών Επικοινωνιών, Μιχάλης Βλασταράκης, τόνισε: «Η επί 18 χρόνια στήριξη των εθνικών ομάδων μπάσκετ είναι από τα πλέον αγαπημένα και λαμπρά κεφάλαια του προγράμματος χορηγιών της Eurobank. Η στρατηγική μας επιλογή να στηρίξουμε τον Αθλητισμό απορρέει από την πεποίθησή μας πως στο χώρο αυτό, όπως και στο χώρο της Παιδείας και του Πολιτισμού, εκφράζονται οι πιο ζωτικές δυνάμεις της κοινωνίας μας και αναδεικνύονται διαχρονικές αξίες, που προάγουν την ανάπτυξη και την πρόοδο και αποτελούν παράδειγμα για τους νέους».

Θυμίζουμε πως το 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου στα ασιατικά παρκέ, με την Εθνική Ελλάδας να έχει κληρωθεί στο ΣΤ’ Όμιλο που θα φιλοξενηθεί στην πόλη Ναντσίνγκ, με αντιπάλους στην πρώτη φάση το Μαυροβούνιο, τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία.

 

Στην προετοιμασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, παίρνουν μέρος οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Γιάννης Αθηναίου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου και Χρήστος Σαλούστρος.

  

Τα «αποκαλυπτήρια» της Εθνικής θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη, στο πλαίσιο του τουρνουά «Aegean» (09-11/08), με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να τίθεται αντιμέτωπο σε φιλικά με την Ουγγαρία και το Ιράν. Επίσης, στις 16-18 Αυγούστου θα ακολουθήσει στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank», με τη συμμετοχή ακόμα της Σερβίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας.

 

Η Εθνική Ελλάδας σε παράταξη:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ