22.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το «ταμείο» των 12 μονομάχων της Basket League

Το 2021 μπαίνει για τη Basket League... φουριόζικο, με αγωνιστική που αρχίζει τη δεύτερη κιόλας μέρα του χρόνου και το πρωτάθλημα... εξπρές των 12 ομάδων σημαίνει ότι η 10η αγωνιστική είναι και προτελευταία του πρώτου γύρου.
Πλησιάζοντας λοιπόν στου δρόμου τα μισά, για τις περισσότερες ομάδες αφού υπάρχει και ο Προμηθέας που είναι πίσω κατά σχεδόν 1/3 λόγω αναβολών, ας ρίξουμε μια ματιά στον απολογισμό, επιχειρώντας να προσεγγίσουμε υπερβάσεις, γκέλες και εντός προγράμματος πορείες.
 
Η αναφορά των ομάδων γίνεται με βάση την εικόνα της επίσημης βαθμολογίας όπως είναι ανεξάρτητα από τα υπολειπόμενα παιχνίδια που σίγουρα την... αλλοιώνουν.
 
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (7-0) : Το 7-0 δεν αφήνει περιθώρια σχολιασμού, για μια ομάδα που δεν έχει να κάνει υπερβάσεις έτσι κι αλλιώς, παρά μόνο να αποφύγει πιθανές γκέλες.
 
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (5-4):  Ανεξάρτητα από την εικόνα που προβληματίζει εδώ και καιρό, τα αποτελέσματα έχουν μόνο μια γκέλα, σε σχέση με τα «υπολογισμένα» παιχνίδια, την εντός έδρας ήττα από το Λαύριο. Με την ίδια προσέγγιση στα υπέρ περνάει το «διπλό» στο Ιβανώφειο αφού ο Ηρακλής εμφανίζεται ως... σφετεριστής της τετράδας.
 
ΛΑΥΡΙΟ (5-3) : Η ομάδα που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μέχρι τώρα, θεωρητικά έχει στραβοπατήσει μόνο στην εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό, αλλά όχι απλά την έχει... ρεφάρει με τα υπόλοιπα, αλλά το έχει... παρακάνει. Εχει κάνει τρεις υπερβάσεις, εντός επί ΑΕΚ και εκτός επί Περιστερίου και Ηρακλή και δύο υπολογισμένες νίκες τις έχει κάνει με μεγάλες διαφορές, επί Αρη και Μεσολογγίου. 
 
ΑΕΚ (6-1) : Η ήττα στο Λαύριο, όσο... σεληνιασμένο κι αν το βρήκε απέναντί της, είναι εκτός πρόγραμματος. 
 
ΗΡΑΚΛΗΣ (4-5) : Στις γκέλες περνάει η εντός έδρας ήττα από το Λαύριο, σε πιθανά... επώδυνα αποτελέσματα και η εντός έδρας ήττα από το Περιστέρι αφού στους αρχικούς στόχους το έχει... σημαδέψει. 
 
ΠΑΟΚ (4-4): Εκανε κακή αρχή, συνεχίζει με φόρα και μετράει στο ταμείο μια γκέλα, την εντός έδρας ήττα από τη Λάρισα.
 
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (3-6): Χωρίς «κακή» ήττα είναι οι νεοφώτιστοι που έχουν κάνει μια υπέρβαση στη Ρόδο, έχουν μια νίκη που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλέον με την ενίσχυση που έχει κάνει ο Ιωνικός και το μόνο άσχημο είναι η μεγάλη διαφορά που έχασαν στη Λάρισα. 
 
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (3-6) : Εχει «γκελάρει» εντός έδρας με το Μεσολόγγι, έχει χάσει εντός από τον ΠΑΟΚ σε ένα από τα ματς που τα θέλεις για... κάβα, έχει κάνει την υπέρβασή του με την εκτός έδρας νίκη επί του Αρη και έχει στα υπέρ του τη μεγάλη διαφορά στην εντός έδρας νίκη επί της Λάρισας. 
 
ΙΩΝΙΚΟΣ (3-6): Ετσι που εξελίσσεται η χρονιά περνάει στα συν η νίκη στο Λαύριο, είναι σημαντικό το διπλό και με μεγάλη διαφορά στη Λάρισα, θα του φανεί η νίκη επί του Προμηθέα που δεν θα τη βρουν εύκολα πολλοί. Γκέλα δεν έχει, αν και εντός με ΑΕΚ, Περιστέρι και Ηρακλή έχασε για λίγο ματς που αλλάζουν στόχους και η εκτός έδρας ήττα από το Μεσολόγγι ήταν με μεγάλη διαφορά. 
 
ΑΡΗΣ (3-5) : Ενώ... αποπνέει προβληματισμό, ουσιαστικά έναν είναι το κακό αποτέλεσμα, η εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό και έχει δύο σημαντικά αποτελέσματα, τη νίκη μέσα στη Λάρισα και την εντός επί του Προμηθέα. 
 
ΛΑΡΙΣΑ (2-6): Εχει χάσει δύο «υπολογισμένα» ματς, εντός από Αρη και Ιωνικό, έχει κάνει υπέρβαση στη νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ και έχει πάρει σημαντική διαφορά στην εντός έδρας νίκη επί του Μεσολογγίου. 
 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (3-2): Χωρίς τους... στενούς όρους γκέλας ή, υπέρβασης στα λίγα ματς που έχει δώσει, σίγουρα δεν του άρεσαν οι εκτός ήττες από Αρη και Ιωνικό και μπορεί να του φανεί χρήσιμη η σημαντική διαφορά που πήρε στην εντός νίκη του επί του Περιστερίου. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ