17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το στοίχημα,  η προκαταβολή και ο… κατά φαντασίαν πλουτισμός

Είναι αρκετές ομάδες που κάνουν... χώρο στο σεντούκι για τον «θησαυρό» από τα ξαφνικά έσοδα του στοιχήματος. Οπως είναι και πολλοί παίκτες, ή οι ατζέντηδές τους, που σε πρώτη φάση εμφανίζονται με αυξημένες απαιτήσεις θεωρώντας ότι λεφτά υπάρχουν. Είναι επίσης όμως και κάποιοι που έχουν μελετήσει προσεκτικά τι ακριβώς είναι αυτή η έξτρα παροχή της Πολιτείας και χαμογελούν με νόημα.

Πράγματι λοιπόν, η Πολιτεία είχε πει ότι θα διανείμει στον αθλητισμό ένα σημαντικό μέρος από το νέο καθεστώς της φορολογίας του στοιχήματος. Για τη Basket League συγκεκριμένα είχε πει ότι το ποσό αυτό ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ μέχρι και τα 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίων ΑΝ τα έσοδα από τη φορολογία του στοιχήματος φτάσουν τα 100 εκατομμύρια για το κράτος.

Πάμε τώρα στα πολύ ουσιώδη. Πρώτον, το νέο καθεστώς φορολόγησης του στοιχήματος έχει λιγότερο από δυο εβδομάδες που άρχισε να εφαρμόζεται. Αρα δεν υπάρχει κανένα δείγμα πιθανών εσόδων, μόνο εκτιμήσεις. Μπορεί για παράδειγμα αυτό το έσοδο για το κράτος να είναι 50 εκατομμύρια, όχι 100, άρα και τα λεφτά που θα αναλογούν στην επαγγελματική κατηγορία του μπάσκετ να είναι τα μισά.

Εχει και πιο ενδιαφέρουσα προέκταση το θέμα. Τα 250 χιλιάρικα καθαρά που πήραν όλες οι ΚΑΕ προς το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος ήταν σαφές ότι αφορούσαν σε ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ για την ερχόμενη περίοδο, ως διευκόλυνση λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του κορονοϊού. Δηλαδή, οι ομάδες έχουν ήδη εισπράξει για τη σεζόν 2021-22 από 250 χιλιάρικα και θα περιμένουν το συνολικό έσοδο του κράτους για να δουν αν και τι άλλο τους αναλογεί. Καλό... καλοκαίρι του 2022 δηλαδή.

Σε απλά ελληνικά; Δεν υπάρχει το 250 πέρυσι συν 600 το λιγότερο για τη χρονιά που έρχεται που κάποιοι υπολογίζουν. Υπάρχει 250 προκαταβολή για τη χρονιά που έρχεται (μάλιστα κάποιοι αναρωτιούνται αν το Μεσολόγγι που πήρε αυτά τα λεφτά τα δικαιούται αφού για πέρυσι δεν προβλεπόταν τέτοιο μπόνους)  και αναμονή για το συνολικό ποσό. Που κάποια χρονιά ( σίγουρα όχι τη φετινή) ναι, μπορεί να φτάσει και τα 500 (σκάρτα, αλλά εκεί κοντά) για κάθε ΚΑΕ αλλά μπορεί να μείνει και όσο ήταν η προκαταβολή! Άρα φέτος οι ομάδες δεν φαίνεται να παίρνουν άλλα χρήματα... Τόσο απλά, για όποιον δεν βαριέται να διαβάζει και καταλαβαίνει τι διαβάζει...

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ