21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το σπάνιο “under 10” στοίχισε τον Ολυμπιακό

Αν και το παιχνίδι στη Μόσχα κρίθηκε ουσιαστικά στο τελευταίο λεπτό του, για τον Ολυμπιακό η 3η περίοδος αποδείχτηκε καθοριστική αν όχι καταδικαστική. Το εις βάρος του 21-9 σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί καταλυτικό για την έκβαση του αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι άλλωστε για 1η φορά φέτος και μόλις για 4η φορά στα τελευταία 39 παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα, έμειναν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων σε αυτό το διάστημα.

 


Αυτό έγινε πέρσι τρεις φορές, όλες εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός είχε εννιά πόντους στη 2η περίοδο του παιχνιδιού στη Βιτόρια, επτά πόντους στην 4η περίοδο του παιχνιδιού με την Μπάμπεργκ και εννιά επίσης στην 4η περίοδο του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό.

 


Οι δύο ομάδες δεν έφτασαν στο σημείο να ξεδιπλώσουν την ποιότητα τους στο παρκέ, στον βαθμό ασφαλώς που μπορούν, καταστρέφοντας πολλές φορές η μία το παιχνίδι της άλλης. Ο χαμηλός αριθμός ασίστ (11 για τους Ρώσους, 13 για τον Ολυμπιακό) το πιστοποιεί. Για τους ερυθρόλευκους είναι η χειρότερη φετινή επίδοση τους αφού δεν είχαν πέσει μέχρι τώρα κάτω από τις 18 ασίστ. Παράλληλα για πρώτη φορά πήραν λιγότερους από τους μισούς πόντους τους με δίποντα και το 38,46% με το οποίο εκτέλεσαν το εξηγεί, πολύ περισσότερο αν συγκριθεί με τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές στις οποίες δεν έπεσε κάτω από το 57,7% (στο ΣΕΦ με τη Μιλάνο).

 


Ο Ολυμπιακός πάντως μένοντας στα 12 λάθη, σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση του αφού είχε 13 κόντρα στη Μακάμπι στο ΣΕΦ. Στον αντίποδα επέτρεψε στην αντίπαλο του να ανανεώσει 10 επιθέσεις με ριμπάουντ κάτι που είχε κάνει και η Μακάμπι στο ΣΕΦ. Το ευτύχημα ήταν ότι οι Ρώσοι πήραν μόνο πέντε πόντους από δεύτερες επιθέσεις, επίδοση που είναι η καλύτερη των πρώτων πέντε αγώνων για τον Ολυμπιακό. Το +8 που πήρε από αυτήν την κατηγορία (13-5) είναι επίσης η καλύτερη επίδοση του αφού είχε +5 με τη Χίμκι (12-7).

 


Το γεγονός ότι δεν άρχισε ο Βασίλης Σπανούλης στην πεντάδα του Ολυμπιακού -για 3η μόλις φορά στις 206 εμφανίσεις του με τους ερυθρόλευκος στην Ευρωλίγκα- έχει τη σημασία του περισσότερο για στατιστικούς λόγους. Επί της ουσίας όμως ο Ολυμπιακός ήταν και στη Μόσχα η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Ο Ντέιβιντ Μπλατ χρησιμοποίησε 17 διαφορετικές πεντάδες στο παιχνίδι και ο αρχηγός του έλειψε μόνο σε τέσσερις από αυτές. Τα 30 λεπτά συμμετοχής και τα 34 του Ουίλιαμς-Γκος, δείχνουν ένα “ρηχό” rotation στην περιφέρεια -απόντος και του Στρέλνιεκς- κάτι που δεν είναι απαραίτητα πάντα κακό. Εκ του αποτελέσματος πάντως σήμερα, δεν ευνόησε τον Ολυμπιακό.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ