30.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Το σπάνιο «double» του Ρεθύμνου

Το αν στο τέλος της σεζόν μπαίνει θετικό ή αρνητικό πρόσημο στην πορεία του Ρεθύμνου είναι κάτι που μπορούν να το εκτιμήσουν μόνο οι άνθρωποι του όμως πέραν από την αξιοπιστία της ομάδας και του ίδιου του Πρωταθλήματος την οποία διαφύλαξε με πειστικό τρόπο, η κρητική ομάδα έκλεισε τη χρονιά με ένα ξεχωριστό, στατιστικό επίτευγμα.

 

 

Έγινε μόλις η 3η στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που παρουσιάζει τόσο τον 1ο σκόρερ όσο και τον 1ο ριμπάουντερ της κανονικής περιόδου. Αυτό το ιδιαίτερο «double» έκαναν ο Στέφαν Μούντι που με 391 πόντους αναδείχτηκε 1ος σκόρερ του Πρωταθλήματος έχοντας πέντε περισσότερους από τον Μακένζι Μουρ και ο Σακίλ Γκούντγουϊν που κέρδισε την πρωτιά των ριμπάουντ με 187, 15 περισσότερα από τον Γκάρι ΜακΓκί.

 

 

Στο παρελθόν λοιπόν μόνο δύο φορές έγινε κάτι ανάλογο, με την ίδια ομάδα να έχει τόσο τον 1ο σκόρερ όσο και τον 1ο ριμπάουντερ. Το είχαν καταφέρει...

 

 

*Ο Ηρακλής με τον παίκτη-ορχήστρα Ουόλτερ Μπέρι να φτάνει σε ένα επίτευγμα που με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει δύσκολο να φτάσει ξανά κανείς άλλος. Ήταν ο 1ος σκόρερ της κανονικής περιόδου με 761 πόντους και ο 1ος ριμπάουντερ με 344.

 

 

*Η 2η και τελευταία φορά μέχρι τη φετινή του Ρεθύμνου, ήταν την περίοδο 2004-05. Τότε ο Πανιώνιος είχε στο ρόστερ του τόσο τον 1ο σκόρερ της κατηγορίας, τον Νίκο Οικονόμου με 474 πόντους όσο και τον 1ο ριμπάουντερ, τον Τράβις Ουάτσον με 243 ριμπάουντ

 

 

Όλα αυτά με την απαραίτητη υποσημείωση ότι υπολογίζουμε τους απόλυτους αριθμούς και όχι τους μέσους όρους.

 

 

Αυτή πάντως δεν ήταν η 1η φορά που το Ρέθυμνο είχε τον 1ο σκόρερ του Πρωταθλήματος. Τη σεζόν 2011-12 ο Ντιόντε Κρίστμας ήταν στην κορυφή της σχετικής λίστας έχοντας 441 πόντους.

 

 

Ο Γκούντγουϊν από την πλευρά του έκανε αυτό που κατάφεραν ακόμη στο παρελθόν της κρητικής ομάδας ο Κένι Γκάμπριελ και Μουχάμεντ Φαγιέ κερδίζοντας την πρωτιά των ριμπάουντερ τις σεζόν 2013-14 και 2014-15 με 243 και 221 ριμπάουντ αντίστοιχα.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ