24.1 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Το σπάνιο 50%+ και οι καθοριστικές, στατιστικές λεπτομέρειες

Για να υψώσει απαγορευτικό στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός έκανε πολλά διαφορετικά πράγματα πολύ καλά. Τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι με επτά ρεκόρ περιόδου που όλα συνετέλεσαν στην επίτευξη της πολύτιμης νίκης.

 


Ο Ολυμπιακός κτέλεσε με μεγάλη αποτελεσματικότητα από την περίμετρο έχοντας 11/21 τρίποντα. Αυτό το 52,4% συνιστά ρεκόρ περιόδου και μάλιστα με διαφορά από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση των αγώνων με τη Χίμκι και τη Μακάμπι στα οποία είχε 9/21 (42,85%). Είναι παράλληλα η κορυφαία επίδοση των τελευταίων 22 αγώνων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και η πρώτη στην οποία ξεπέρασε το 50% από την 1η Φεβρουαρίου όταν εκτέλεσε με 13/17 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε που αποτελεί και ρεκόρ ιστορίας για τους “ερυθρόλευκους”.

 


Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, σημειώνοντας 29 πόντους στην 1η περίοδο, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ περιόδου. Είχε 27 στη 2η περίοδο με τη Μακάμπι, στην 1η με την Μπασκόνια και στην 4η με την Μπάγερν.

 


Ρεκόρ για τις πρώτες εννιά αγωνιστικές αποτελούν και οι τέσσερις τάπες που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Πριν το χθεσινό ματς είχαν τρεις κόντρα σε Χίμκι, Μπάγερν και Φενέρμπαχτσε.

 


Ο Ολυμπιακός πήρε περισσότερους πόντους από κάθε άλλη φορά, από τα λάθη της αντιπάλου του, 17 συνολικά και δύο περισσότερους από το προηγούμενο ρεκόρ περιόδου κόντρα στην Μπασκόνια (15). Ήταν η πρώτη φορά στις εννιά αγωνιστικές που το επιμέρους σκορ των πόντων από λάθη αντιπάλου ήταν θετικό για τον Ολυμπιακό (17-14). Στις πρώτες οχτώ, το πρόσημο ήταν αρνητικό στις επτά και μηδενικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (13-13).

 


Οι ερυθρόλευκοι τέλος, περιόρισαν στο ελάχιστο το παθητικό τους από επιθετικά ριμπάουντ. Η Ρεάλ πήρε μόνο δύο πόντους από τις 10 δεύτερες επιθέσεις της, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ περιόδου για τον Ολυμπιακό που είχε δεχτεί πέντε πόντους από επιθετικά ριμπάουντ στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Το επιμέρους 11-2 μάλιστα, είναι το μεγαλύτερο που είχε ο Ολυμπιακός στο σκορ από επιθετικά ριμπάουντ, αφού είχε 13-5 στο ματς της Μόσχας.

 

 

Ο Μιλουτίνοφ “σκαρφάλωσε” σε τρεις “κόκκινες” λίστες


Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με την 92η εμφάνιση του με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, ανέβηκε στην 8η θέση της αντίστοιχης, ιστορικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Ματ Λοτζέσκι.

 


Ακόμη ο Σέρβος με τα τρία εύστοχα δίποντα του, έφτασε τα 220 με τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση και είναι πια στην 4η θέση της αντίστοιχης λίστας αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Μπουρούση που στην τετραετία 2006-10 είχε 219.

 


Με τα δύο κλεψίματα του εξάλλου, ο Μιλουτίνοφ έφτασε τα 40 με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και μπήκε στην πρώτη 20άδα του στη διοργάνωση αφού προσπέρασε τον Λιν Γκριρ (38) και τον Άλεξ Άκερ (39).

 


Με τους 15 πόντους που σημείωσε χθες, ο Γιάνις Στρέλνιεκς έγινε ο 36ος παίκτης του Ολυμπιακού που ξεπέρασε τους 300 στην Ευρωλίγκα.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ