24.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το σοβαρό λάθος του πέμπτου τελικού (vid)

Οι Τορόντο Ράπτορς έχασαν στη «Scotiabank Arena» από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, αλλά ίσως η εξέλιξη της αναμέτρησης να ήταν διαφορετική εάν οι διαιτητές έβλεπαν το φάουλ που έκανε ο Ντε Μάρκους Κάζινς στο Μαρκ Γκασόλ.

Το ΝΒΑ ανέφερε στην επίσημη έκθεσή του, το «Last Two Minute Report» που αφορά στα δύο τελευταία λεπτά των ματς, πως 49’’ πριν από το φινάλε του πέμπτου τελικού των φετινών πλέι οφ του ΝΒΑ ο 28άχρονος σέντερ των «πολεμιστών» επηρέασε αντικανονικά το σουτ του 34χρονου σέντερ των «πτερόσαυρων». «Υπήρξε επαφή που επηρέασε την κίνησή του για σουτ», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση, προσθέτοντας πως θα έπρεπε να είχαν δοθεί φάουλ και δύο βολές, κάτι που δεν έγινε, με το Μαρκ Γκασόλ να αστοχεί στην προσπάθειά του κι εν συνεχεία να πέφτει στο παρκέ.

Σε εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 106-103 κι εν τέλει κέρδισαν με 106-105 και μείωσαν σε 3-2, αποτρέποντας έτσι τους Καναδούς να πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους στο ΝΒΑ. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Τζέισον Φίλιπς, Τζέιμς Κάπερς και Εντ Μαλόι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ