21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το σερί που έγραψε ιστορία

Πέραν όλων των άλλων κερδών που της προσφέρει η σημερινή μεγάλη νίκη επί της Χάποελ, η ΑΕΚ σημείωσε κάτι ξεχωριστό τόσο για τη δική της ιστορία όσο και συνολικά για τις ελληνικές ομάδες στο Basketball Champions League.

 


Η σημερινή ήταν η 7η διαδοχική νίκη της, για να ξεπεράσει το σερί που είχε κάνει στην πρώτη σεζόν της διοργάνωσης, το 2016-17. Τότε η ΑΕΚ είχε σημειώσει έξι συνεχόμενες επιτυχίες σε ένα σερί που άρχισε στις 10 Ιανουαρίου 2017 και ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου. Είχε επιβληθεί κατά σειρά της Λούντβιγκσμπουργκ εντός με 82-72, της Παρτίζαν εκτός με 69-65, της Ζιελόνα Γκόρα εντός με 71-64, της Γιουβέντους για τα πλέι οφ εκτός με 78-77 κι εντός με 75-54, για να ολοκληρωθεί το σερί με το 69-68 επί της Μονακό.

 


Πέρσι παρότι ήταν η ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο, η “Ένωση” δεν έκανε περισσότερες από δύο συνεχόμενες νίκες. Στην κανονική περίοδο επικράτησε εκτός έδρας της Εστουδιάντες με 85-75 και στη συνέχεια της Βενέτσια εντός έδρας με 84-64 ενώ έκανε ένα ακόμη σερί δύο νικών στο τέλος της ίδιας φάσης, με το εκτός έδρας 80-71 κόντρα στην Ολίμπια Λουμπλιάνας και το εντός έδρας 83-81 επί της Μπαϊρόιτ.

 


Με τη σημερινή νίκη, η ΑΕΚ έφτασε παράλληλα και τα οχτώ διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια στο BCL χωρίς ήττα. Ένα σερί που άρχισε πέρσι με τις νίκες επί της Ρόσα Ράντομ, της Ολίμπια, της Νίμπουρκ και την ισοπαλία με τη Στρασμπούρ και συνεχίστηκε φέτος με τα “διπλά” επί των Νίμπουρκ, Ντιζόν, Αντβέρπ και Χάποελ.

 


Πέραν της ΑΕΚ, τα μεγαλύτερα ελληνικά σερί στο BCL ήταν...

 

*Το φετινό που είναι σε εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ με τέσσερις διαδοχικές νίκες επί των Ναντέρ, Οπάβα, Φρίμπουργκ και Τενερίφης.

 


*Αυτό των τεσσάρων νικών με το οποίο μπήκε στη διοργάνωση φέτος ο Προμηθέας κόντρα σε Οστάνδη, Ολίμπια, Μπαϊρόιτ και Μπεσικτάς.

 


*Κι εκείνο των τεσσάρων νικών του Άρη στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της σεζόν 2016-17 με τις επιτυχίες επί των Έλιος Σανς, Μπέικεν Μπίαρς, Ναχαρίγια και Μπάνβιτ.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ