21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Το σήκωσε η Βαλένθια στα Κανάρια Νησιά (Vids, Pics)

Η Βαλένθια κατέκτησε το Supercopa Endesa παίζοντας ουσιαστικά ως φιλοξενούμενη, καθώς επιβλήθηκε με 69-63 της οικοδέσποινας Γκραν Κανάρια στον τελικό. Είναι ο πρώτος της τίτλος στο  θεσμό και τον κατακτά ως πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Και ο Τσους Βιδορέτα, προπονητής των "πορτοκαλί" πανηγύρισε στα 51 του τον μόλις πρώτο τίτλο στην καριέρα του εντός συνόρων σε υψηλό επίπεδο. Και δεύτερο συνολικά μετά την κατάκτηση του Basketball Champions League πέρυσι στο... απέναντι νησί με την Τενερίφη. Σαν Εμετέριο και Ντούμπλιεβιτς οδήγησαν τους νικητές με τον Έρικ Γκριν να ευστοχεί σε καθοριστικά σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα και να κατακτά και τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης.

Σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο η οικοδέσποινα

Η Γκραν Κανάρια πάτησε γκάζι στον τελικό, αλλά ίσως πιο σημαντικό ήταν γι’ αυτήν πως έβαλε φρένο στην Βαλένθια.

Με εξαιρετική άμυνα, που τη βοήθησε να κάνει περισσότερα πράγματα πιο εύκολα στην επίθεση οι οικοδεσπότες του Supercopa Endesa έφτασαν στο 13-7 (8’) και οδήγησαν από το 13-13 της πρώτης περιόδου στο 32-17 (17’40’’) με ένα εντυπωσιακό επιμέρους 19-4!

Ο Ντούμπλιεβιτς και ο Έρικ Γκριν με τέσσερις δικούς του πόντους (κι αυτοί προϊόν καλής άμυνας πάντως) μείωσαν στο 32-23 με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Δυναμική επιστροφή με Σαν Εμετέριο

Οι εντολές που δόθηκαν στα αποδυτήρια και τα όσα η Βαλένθια άλλαξε, επιστρέφοντας πολύ πιο επιθετικά στο παρκέ, άλλαξαν άμεσα την εικόνα της αναμέτρησης. Μετά το 35-23 από τον ΜακΚίσιτς, η Βαλένθια με ηγέτες του Ντούμπλιεβιτς και Σαν Εμετέριο έκανε ένα 14-0 για να πάρει το προβάδισμα (35-37, 24’).

Ο Σαν Εμετέριο έμοιαζε να παίζει μόνος του όλη την Γκραν Κανάρια, φτάνοντας στους 18 πόντους, ζητώντας στο σχεδόν τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου αλλαγή από τον Τσους Βιδορέτα! Προκάλεσε μάλιστα ακόμη και τη δημόσια αντίδραση και θαυμασμό του Λούκα Ντόντσιτς.

Σχεδόν με την έξοδο του Σαν Εμετέριο η Γκραν Κανάρια, με τον Πάμπλο Αγκιλάρ να αντιδρά πρώτος, ξαναπήρε τα ηνία της αναμέτρησης (46-44, 28'27'').

Η Βαλένθια επέλεξε να σημαδέψει τον Μπάλβιν με τον Τίμπορ Πλάις να σημειώνει τέσσερις συνεχόμενους πόντους για το 46-48 (30'). Και τον Αντουάν Ντιό με σουτ τριών πόντων να οδηγεί στο 48-55 (33'43'').

Ένα γκολ φάουλ του Φίσερ έδωσε το δικαίωμα στην Γκραν Κανάρια να ξαναμπεί για τα καλά στο παιχνίδι.

Για να έρθει ο Έρισκον με ένα σουτ τριών πόντων να μειώσει στον έναν πόντο, πριν απαντήσει ο Έρικ Γκριν (38'10'').

Και το σκηνικό να επαναληφθεί με πρωταγωνιστές τους δύο παίκτες για το 63-66 (39'20'').

Ένα λάθος του Πατσέσνικς, που κρεμάστηκε από τη στεφάνη, έδωσε την μπάλα και πάλι στα χέρια των φιλοξενούμενων με 25'' στο ρολόι.

Η Γκραν Κανάρια πήγε στα φάουλ. Ο Ντούμπλιεβιτς είχε 1/2 (63-67), οι γηπεδούχοι αστόχησαν, ο Σάστρε κάρφωσε και η Βαλένθια κατέκτησε το Supercopa με το τελικό 63-69!

 

Δεκάλεπτα: 13-13, 32-23, 46-48, 63-69

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ