17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το… σήκωσαν πρώτοι οι Έλληνες (vid+pics)

Νέο τρόπαιο θα δίνεται πλέον στο νικητή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν στο Ηράκλειο και το… σήκωσαν πρώτοι ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Μανώλης Παπαμακάριος.

Στο περιθώριο της κλήρωσης της διοργάνωσης, η οποία θα λάβει χώρα στα Δύο Αοράκια και το Κ.Γ. Ηρακλείου από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το νέο τρόπαιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναπτύξει και να ενισχύσει τις διοργανώσεις της, όπως έκανε πρόσφατα και με το τρόπαιο του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Σχεδιάστηκε από την εταιρία «WORKS» και κατασκευάστηκε από τους αργυροχρυσοχόους της «Ottewill».

Τα νέα και σύγχρονα ασημένια κομμάτια του αναπαριστούν μία μπάλα μπάσκετ λαξευμένη στο σχήμα ενός ανατέλλοντος αστεριού, που συμβολίζει τους παίκτες/ταλέντα που παίρνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Το τρόπαιο είναι κοινό και για τις Νεανίδες, με μια μικρή διαφορά στα χρώματα (μαύρο για τους άνδρες, άσπρο για τις γυναίκες σε κάποια σημεία του) και το σχήμα της βάσης του (είναι πιο καμπυλωτό εκείνο των γυναικών).

https://www.youtube.com/watch?v=NuLnma1dPH0

To νέο τρόπαιο:

To προηγούμενο τρόπαιο σε Έφηβους και Νεάνιδες:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ