26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Το ρεκόρ του Λαρεντζάκη έφερε και αυτό της ΑΕΚ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε σπουδαία εμφάνιση ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση του με 19 πόντους, όσους είχε στο εκτός έδρας ματς με το Λαύριο. Ο γκαρντ της ΑΕΚ κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP της ομάδας του –βάσει του ranking- για δεύτερη φορά μετά από το παιχνίδι του Λαυρίου.

 

Το δικό του ρεκόρ περιόδου ισοφάρισε και ο Μπραντ Νιούλεϊ με τους 10 πόντους, επίδοση που είχε και στο εκτός έδρας ματς με τον Προμηθέα.

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

Για την ΑΕΚ αποτελεί ρεκόρ περιόδου, ως προς τα εκτός έδρας παιχνίδια της, η επίδοση των 91 πόντων στην επίθεση. Είχε 89 στην Αμαλιάδα απέναντι στον Κόροιβο.

 

Στον αντίποδα οι 85 πόντοι παθητικού είναι η δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση της καθώς είχε δεχτεί 86 στο ματς της Ρόδου από τον Κολοσσό. Για την ΑΕΚ οι 30 πόντοι που δέχτηκε στη δεύτερη περίοδο συνιστούν ισοφάριση της χειρότερης εκτός έδρας επίδοσης. Είχε το ίδιο παθητικό στην 4η περίοδο του 3ου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό.

 

 

Δύο θετικά και δύο αρνητικά ρεκόρ περιόδου για τον Άρη

Πέραν του ιστορικού ρεκόρ του Βασίλη Ξανθόπουλου και των ξεχωριστών επιδόσεων των Μούρτου, Καββαδά και Γιάνκοβιτς, για τον Άρη προέκυψαν αξιοσημείωτα στοιχεία και σε ομαδικό επίπεδο.

 

*Οι 27 εύστοχες βολές του είναι η κορυφαία φετινή επίδοση του Άρη, έχοντας μία περισσότερη από το εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα (26).

 

*Ρεκόρ περιόδου αποτελούν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης οι 30 πόντοι της στη 2η περίοδο. Είχε 29 στην 3η περίοδο του εντός έδρας παιχνιδιού με το Ρέθυμνο.

 

*Αρνητικό ρεκόρ ως προς τα εντός έδρας παιχνίδια του αποτελούν οι 91 πόντοι που δέχτηκε στην άμυνα. Είχε 84 πόντους παθητικό στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό.

 

*Δέχτηκε 28 πόντους στην 4η περίοδο στη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του αφού είχε παθητικό 26 πόντων στην 1η περίοδο του παιχνιδιού με τη Δόξα Λευκάδας.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ