23.3 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Το ραντεβού της επόμενης γενιάς

Η επόμενη γενιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα είναι εκεί. Ή ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αν προτιμάτε. Το 2017 Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament θα διοργανωθεί για 15η χρονιά και πολλά από αστεράκια που θα αγωνιστούν στην Κωνσταντινούπολη, θα γίνουν τα αστέρια που θα θαυμάζουμε σύντομα.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί 18-21 Μαϊου, παράλληλα με το Final Four  της Ευρωλίγκας, όπως συνηθίζεται ομάδες U18 να διεκδικούν το δικό τους ευρωπαϊκό τρόπαιο. Μαζί με τις Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις Κάουνας, Ρεάλ Μαδρίτης, Ερυθρός Αστέρας που είχαν πάρει το εισιτήριό τους μέσω προκριματικών, θα αγωνιστούν και οι CFBB Παρί (πρώην INSEP), ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Μέγκα Μπέμαξ Βελιγραδίου που κέρδισαν τις τέσσερις προσκλήσεις.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τον τίτλο πέρυσι, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ερυθρός Αστέρας τα δύο προηγούμενα. Οι φετινές ομάδες 9 από τους 14 προηγούμενους τίτλους. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Αχμέτ Κομέρτ Αρένα. Οι νικητές των δύο ομίλων θα παίξουν στον τελικό στο Σινάν Ερντέμ Ντομ όπου θα διεξαχθεί και το φάιναλ φορ. Σε ένα τουρνουά που έχουν αφήσει τα διαπιστευτήριά τους παίκτες όπως οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Λουίτζι Ντάτομε, Μάντας Καλνιέτις, Μίλαν Μάτσβαν, Μίλος Τεόντοσιτς, Νικίτα Κουρμπανόφ, Λούκα Ντόντσιτς, Γιόνας Ματσιούλις, Γκαλ Μέκελ, Τσεντί Οσμάν και πολλοί ακόμη. Η είσοδος στους αγώνες αυτούς είναι ελεύθερη.

Οι όμιλοι

Α’ Όμιλος: CFBB Παρί, Ερυθρός Αστέρας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα

Β’ Όμιλος: Φενέρμπαχτσε, Μέγκε Μπέμαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις Κάουνας

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 18 Μαϊου

09.00 Ερυθρός Αστέρας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

11.00 CFBB Παρί-Μπαρτσελόνα

13.00 Μέγκα Μπέμαξ-Ρεάλ Μαδρίτης

15.00 Φενέρμπαχτσε-Ζαλγκίρις Κάουνας

Παρασκευή 19 Μαϊου

09.00 CFBB Παρί-Ερυθρός Αστέρας

11.00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα

13.00 Ζαλγκίρις Κάουνας-Μέγκα Μπέμαξ

15.00 Ρεάλ Μαδρίτης-Φενέρμπαχτσε

Σάββατο 20 Μαϊου

09.00 CFBB Παρί-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

11.00 Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα

13.00 Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας

15.00 Φενέρμπαχτσε-Μέγκα Μπέμαξ

Κυριακή 21 Μαϊου

10.00 Τελικός

*Τοπικές ώρες



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ