20.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Το Ρέθυμνο “πέταξε” ως τον Αρη

Μεγάλη νίκη (80-73) για το Ρέθυμνο κόντρα στον Αρη στο κορυφαίο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basketleague που εκτοξεύτηκε στην πρώτη οκτάδα. Μαζεμένα κρίσιμα λάθη για τους Θεσσαλονικείς στα τελευταία λεπτά που τους στοίχισαν τη νίκη.   Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο 1'20΄΄ πριν το φινάλε με 68-70, αλλά από εκεί και πέρα δέχτηκαν μόλις τρεις πόντους ενώ πέτυχαν δώδεκα !

Το γρήγορο τρίποντο του Γκούντγουιν ισοφάρισε το σκορ στο 68-68,  αλλά το πιο κρίσιμο και μεγάλο σούτ ήταν το...τετράποντο του καθοριστικού Χάρη Γιαννόπουλου που έφερε το Ρέθυμνο και πάλι μπροστά στο σκορ (72-70 στα 80'') χωρίς να το ξαναχάσει,

Εκεί τον...Ελληνα Ντατόμε έχασε στην άμυνα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ουσιαστικά ξεκίνησε μια σωρεία κρίσιμων λαθών για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη που στοίχισαν ακριβά. Στα 22'' με το σκορ στα 74-73 μετά και τη δεύτερη χαμένη βολή του Γκούντγουιν, ο Αρης έχασε το αμυντικό ριμπάουντ (μπερδεύτηκαν ο Προύιτ με τον Φλιώνη) και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπέλ έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Μούντι (καθώς το έκανε πριν γίνει η επαναφορά από τους Κρητικούς) με τον τελευταίο να πετυχαίνει μια βολή και στη συνέχεια ο Αρμστεντ με τις δύο νέες βολές (από το αναγκαστικό φάουλ του Αρη) να κρίνει οριστικά το παιχνίδι  (77-73 στα 16'') για το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό - από τα καλύτερα της χρονιάς - και για ένα μεγάλο διάστημα ήταν μια προσωπική μονομαχία Γκούντγουιν-Μποχωρίδη !  Ο Αμερικανός του Ρεθύμνου με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος ήταν η κολόνα των γηπεδούχων ενώ από την αντίπερα όχθη ο Μποχωρίδης με 21 πόντους και τρομερή στατιστική (4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ) κρατούσε τον Αρη ο οποίος προηγήθηκε 18-17 στο δεκάλεπτο, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν στο προβάδισμα με το 40-35 του ημιχρόνου.  Ηταν φανερό όπως ότι το ντέρμπι θα κρατούσε για τα καλά. Μποχωρίδης και Προύιτ βοήθησαν τον Αρη να πάρει εκ νέου προβάδισμα σε φινάλε περιόδου (55-53 στο 30') αλλά στο φινάλε το θρίλερ όπως είπαμε έκρινε ο Γιαννόπουλος ο οποίος εκτός από το κρίσιμο τρίποντο (και φάουλ) συνολικά στα 23 λεπτά που αγωνίστηκε  πέτυχε 14 πόντους με 3/5 τρίποντα, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 40-35, 53-55, 80-73 

Ανθρωπος του αγώνα: Μπορεί ο Γκούντγουιν να είχε 19 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής και κατά συνέπεια mvp του παιχνιδιού ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος. Ο Ελληνας...Ντατόμε με ένα μεγάλο τρίποντο και φάουλ έδωσε καθοριστικό προβάδισμα στην ομάδα του λίγο πριν το φινάλε (72-70 στο 1'20'' πριν το τέλος) η οποία δεν το ξαναέχασε και έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Με τη γλώσσα των αριθμών: οι 9 χαμένες βολές του Ρεθύμνου (21/30) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να γίνει ντέρμπι το παιχνίδι αλλά να μείνει και σε κατάσταση θρίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν ο Γκούντγουιν και ο Μούντι σημείωσαν μόλις 1/4 βολές μαζί σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είχαν 12/13 !  Στον Αρη στοίχισαν τα 13 λάθη αλλά και το φτωχό ποσοστό (μόλις 29% με 7/24)  στα τρίποντα.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ