19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Το Ρέθυμνο και το… θαύμα του (pics)

Το Ρέθυμνο έδειχνε καταδικασμένο, αλλά ξαφνικά πήρε… μπροστά. Με τέσσερις διαδοχικές νίκες, στην Basket League, ετοιμάζεται να ανανεώσει για ακόμα μία χρονιά την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία.

Η επιστροφή στην Α2, εκεί που αγωνίστηκε για τελευταία φορά τη σεζόν 2010-2011, φάνταζε πιθανό σενάριο πριν από ένα μήνα για τους Κρητικούς, που έψαχναν ένα... θαύμα για να καταφέρουν να διατηρήσουν τη θέση τους στην πρώτη κατηγορία. Μπήκε ο Απρίλιος και ξαφνικά όλα άλλαξαν, στην ψυχολογία τους, την απόδοσή τους, τα αποτελέσματά τους και, φυσικά, στα όνειρά τους. Το Ρέθυμνο είναι πλέον φαβορί για την παραμονή, σε μια χρονιά που έδειχνε χαμένη, αλλά τελικά θα κλείσει με χαμόγελα ανακούφισης.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με το… αριστερό για το Ρέθυμνο, που μετά τον περσινό αποκλεισμό του από τα πλέι οφ έκανε πολλές αλλαγές -το περασμένο καλοκαίρι- στο έμψυχο δυναμικό του. Στον πρώτο επίσημο αγώνα του, για το Κύπελλο Ελλάδας, έχασε στο «Μελίνα Μερκούρη» από την Κύμη κι εν συνεχεία ακολούθησαν έξι διαδοχικές ήττες του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειάστηκε να φθάσουμε στις 24 Νοεμβρίου για να επικρατήσει του Χολαργού επί κρητικού εδάφους, ενώ στο αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς του πήρε τη… ρεβάνς από τους Ευβοιώτες, κερδίζοντάς τους για την Basket League. Άλλαξε ο χρόνος για να έρθει το τρίτο ροζ φύλλο, στο Λαύριο (26/01), με τις είκοσι μία πρώτες αγωνιστικές να ολοκληρώνονται με τους Κρητικούς να έχουν απολογισμό 3-18 και τον προβληματισμό -για το μέλλον τους- να είναι έντονος.

Η ήττα της Πρωταπριλιάς από τον Ολυμπιακό, στο «Μελίνα Μερκούρη», δεν ήταν αποτέλεσμα που δεν περίμεναν οι Κρητικοί. Ο μήνας, όμως, εξελίχθηκε ιδανικά για εκείνους, καθώς σημείωσαν τέσσερις νίκες στα επόμενα ισάριθμα παιχνίδια τους κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου και το Περιστέρι εντός έδρας, την Κύμη στο «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας και τον Ήφαιστο Λήμνου στο «Νίκος Σαμαράς» της Μύρινας, ανεβάζοντας τον απολογισμό τους στο 7-18. Η σωτηρία που μέχρι και τα τέλη Μαρτίου φαινόταν κάτι σαν όνειρο, πλέον προβάλλει στον ορίζοντα. Εξάλλου, το μόνο που χρειάζεται τώρα το Ρέθυμνο για να διατηρήσει τη θέση του στη μεγάλη κατηγορία είναι να χάσει η Κύμη στο ΟΑΚΑ από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, την τελευταία αγωνιστική. Εκείνο θα παίξει με τον Άρη, στο Αλεξάνδρειο.

Το Basketa.gr σάς παρουσίασε ήδη τη μεταμόρφωση της ομάδας με τη «γλώσσα» των αριθμών. Σας την παρουσιάζει και μέσω των προσώπων-πρωταγωνιστών…

-Πάγκος: Ο Σταύρος Μυκονιάτης έδωσε νωρίς τη θέση του στην άκρη του πάγκου στο Βαγγέλη Ζιάγκο, από τον περασμένο Νοέμβριο, γεγονός που δεν έφερε μόνο αλλαγή φιλοσοφίας, αλλά και παικτών.

-Ξένοι παίκτες: Το Ρέθυμνο ξεκίνησε έχοντας στο ρόστερ του τους Τράβις Ντάνιελς, Κιθ Κλάντον, Κέβιν Μπρέισι-Ντέιβις, Κάρλτον Γκάιτον, Τζαμπρίλ Ντουράμ και Έντουαρντ Ντάνιελ. Μόνο οι πρώτοι δύο παραμένουν στη σύνθεσή του, με τη φανέλα του να φορούν πλέον οι Άντονι Χίκι, Στιβ Μπαρτ Τζ., Άαρον Τζόουνς και Τράβις Μπάντερ. Ο τελευταίος ενσωματώθηκε στην ομάδα πριν από περίπου ένα μήνα και στους πέντε αγώνες που έχει προλάβει να αγωνιστεί έχει κατά μ.ό. 11,8π. και πέντε ασίστ. Πρώτος σκόρερ είναι ο Μπαρτ Τζ. με μ.ό. 18,4π. και 22,5π. στους τελευταίους τέσσερις -νικηφόρους- αγώνες, ενώ άλλους 15π., 8,7 ασίστ και 6,3 ριμπάουντ -στο ίδιο διάστημα- έχει ο Χίκι.

-Έλληνες παίκτες: Ο Φίλιππος Καλογιαννίδης με 23 συμμετοχές, ο Αλέξανδρος Σιγκούνας με 22 και ο Ανδρέας Χριστοδούλου με 21, φέτος στην Basket League, ηγούνται από ελληνικής πλευράς. Στην προσπάθεια του Ρεθύμνου έχουν συμβάλλει, ακόμα, οι Ανδρέας Γλυνιδάκης, Κώστας Οικονομόπουλος, Χριστόφορος Ραζής και Δημήτρης Κουρέπης, ενώ ανήκουν στην ομάδα αλλά δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής χρόνο συμμετοχής οι Νίκος Ζαμπετάκης, Νάσος Καλαϊτζάκης και Γιώργος Βοσκάκης.

Έτσι ξεκίνησε τη σεζόν το Ρέθυμνο, με χαμόγελα και βασικό στόχο την επιστροφή του στα πλέι οφ.
Το Ρέθυμνο, λίγο πριν πέσει η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ