17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το πρώτο «χέρι» είχε υπογραφή Ντουράντ (vid)

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έδειξαν πιο έτοιμοι από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους διέλυσαν με 113-91 ανοίγοντας το σκορ στη σειρά των τελικών και γράφοντας παράλληλα ιστορία...

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, καθώς στον πρώτο του τελικό ως παίκτης της συγκεκριμένης ομάδας σταμάτησε στους 38 πόντους κι έδειξε έτοιμος να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Η αναμέτρηση δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς επί της ουσίας η ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς άντεξε για ένα ημίχρονο όταν έχανε με 60-52 και θεωρητικά ήταν ακόμα «ζωντανή». Στο δεύτερο μέρος όμως είχε... κατηφόρα στην «Oracle Arena» και το τελικό σκορ περιγράφει πολύ καλά την εικόνα του παιχνιδιού. Ο «Βασιλιάς» ήταν απελπιστικά μόνος και οι 28 πόντοι του σε συνδυασμό με τα 15 ριμπάουντ και τις οκτώ ασίστ δεν ήταν σε καμία περίπτωση αρκετά για να αποφύγει το συγκρότημα του Τάιρον Λου τον διασυρμό.

Σπουδαίος για τους θριαμβευτές και ο Στέφεν Κάρι των 28 πόντων μ' έξι τρίποντα και δέκα ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές του 2015 έγραψαν τη δική τους ιστορία καθώς έγιναν οι πρώτοι που κατορθώνουν να πετύχουν 13 σερί νίκες στα πλέι οφ, δίχως να έχουν γευτεί την πικρή γεύση της ήττας. Η προηγούμενη ομάδα που κατείχε το ρεκόρ ήταν οι Λος Άντζελες Λέικερς το 2001, αλλά τότε είχαν χάσει στον πρώτο τελικός από τους Φιλαδέλφεια 76ερς, σε μία ήττα που ξεχάστηκε γρήγορα καθώς στη συνέχεια κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Παράλληλα οι «πολεμιστές» έκαναν ρεκόρ στα λάθη, καθώς υπέπεσαν μόλις σε τέσσερα κι «έπιασαν» στη σχετική κατηγορία τους Ντιτρόιτ Πίστονς που είχαν πετύχει κάτι αντίστοιχο το 2005, αλλά και τους Σπερς που είχαν ακριβώς τον ίδιο αριθμό το 2013.

Πλέον οι δύο αντίπαλοι ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/6, 03.00) στο ίδιο γήπεδο. Υπενθυμίζεται ότι για να κατακτήσει μία ομάδα το πρωτάθλημα θα χρειαστεί τέσσερις νίκες.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του πρώτου τελικού στο παρακάτω βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ