18.1 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Το πρώτο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά φέτος στην Κύπρο. Οι δυο τους θα συναντηθούν στο παρκέ στο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία στο πλαίσιο του τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης», στο οποίο θα πάρουν μέρος ακόμη η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Χίμκι (14-16/9).

Η αυλαία θα σηκωθεί με τον αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ-Χίμκι (18.30) και θα ακολουθήσει ο αγώνας Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (21.00). Όλα τα παιχνίδια μπορείτε να παρακολουθήσετε από το Cosmote Sports. Οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με απουσίες, καθώς αρκετοί παίκτες βρίσκονται με τις Εθνικές Ομάδες των χωρών τους. Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Μήτογλου, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης, Λαρεντζάκης είναι στη λίστα, αλλά για την ΑΕΚ και οι Μέις, Σαντ Ρος και Καββαδάς οι οποίοι είναι τραυματίες.

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Νεόφυτο Χανδριώτη ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 22 χρονών νικημένος από τον καρκίνο. Έπεσε ως πρωταθλητής, ο χαμογελαστός πρωταθλητής όπως τον αποκαλούσαν και τον αποκαλούν όλοι. Αγωνιζόμενος γενναία ενάντια στην αρρώστια την 1η Δεκεμβρίου 2015 στο Πανεπιστηµιακό Νοσοκομείο του Harvard Medical School στη Βοστώνη, όπου υποβαλλόταν σε πειραματική θεραπεία για καταπολέμηση όγκου στο στέλεχος του εγκεφάλου. Ήταν αριστούχος απόφοιτος του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας και του Λυκείου Κύκκου Β’ και αρχηγός των καλαθοσφαιρικών ομάδων των σχολείων του. Η δίψα και η όρεξη του για μάθηση τον οδήγησαν στο να είναι άριστος φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, εν’ μέσω χημειοθεραπειών, δείχνοντας την τεράστια ψυχική δύναμη που είχε μέσα του.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου

18:30 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χίμκι

21:00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου

17:30 Χίμκι – ΑΕΚ

20:00 Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

17:00 Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΑΕΚ

19:30 Παναθηναϊκός – Χίμκι

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ