23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το πουλέν του Σφαιρόπουλου πάει ΝΒΑ (vid)

Η προσφορά του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη Μακάμπι είναι πολύπλευρη. Δεν επανέφερε μόνο την ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο καθιστώντας την ένα από τα φαβορί για να φτάσει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας πριν ο κορωνοϊός καταστρέψει τη φετινή σεζόν. Έχει δουλέψει πολύ και με τους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες της συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάδειξή τους. Ο Ντένι Αβντίγια, για παράδειγμα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο lottery pick στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ, όποτε και με όποιον τρόπο αυτό γίνει.

Ο Αβντίγια είναι 19 ετών και με ύψος 2,05μ. αγωνίζεται σε θέση "4", έχοντας ως βασικό προσόν του το καλό περιφερειακό σουτ. Ο Σφαιρόπουλος τού έδωσε φέτος περισσότερες ευκαιρίες στο ισραηλινό πρωτάθλημα, όπου είχε 12,3 πόντους κατά μέσο όρο με 37,5% στα τρίποντα, παρά στην Ευρωλίγκα, όπου πάντως έπαιξε σε 26 αγώνες με 14' μέση συμμετοχή, 4 πόντους κατά μέσο όρο με 28% στα τρίποντα. Η πρόοδός του σε σχέση με πέρυσι υπήρξε σημαντική, σε σημείο ώστε οι ειδικοί στις ΗΠΑ να εκτιμούν ότι μπορεί να ανέβει και μέχρι το νούμερο 8 του ντραφτ.

Η New York Post αφιέρωσε ένα εκτενές άρθρο στην περίπτωση του Αβντίγια, στη λογική του ότι οι Νικς θα μπορούσαν κάλλιστα να ενδιαφερθούν γι' αυτόν. Γιατί; Επειδή στο επιτελείο του νέου προέδρου τους, Λίον Ρόουζ, ανήκει και ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος δεν θα έκανε δεύτερες σκέψεις προκειμένου να προωθήσει ένα καλό ταλέντο από την πατρίδα του.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι φέτος τον νεαρό παρακολούθησαν σκάουτ από σχεδόν όλες τις ομάδες του ΝΒΑ και αυτοί που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν οι Τορόντο Ράπτορς. Αλλά αυτοί δεν επιλέγουν πολύ ψηλά στο ντραφτ και ενδεχομένως όταν θα έρθει η σειρά τους να διαλέξουν, ο Αβντίγια θα έχει ήδη βρει ομάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ