21.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το πολυσύχναστο «μονοπάτι» που ενώνει Αρη και Παναθηναϊκό (pics)

Αρης και Παναθηναϊκός λύνουν σήμερα μια εξ αναβολής μεταξύ τους αγωνιστική εκκρεμότητα και για πολλοστή φορά θα βρεθούν στο παρκέ πρόσωπα που έχουν προσφέρει υπηρεσίες και στους δύο. Τρεις παίκτες, αλλά και τρεις προπονητές (!) είναι πλέον στον Παναθηναϊκό έχοντας περάσει στο παρελθόν από τον Αρη, οι προπονητές σαν παίκτες, σε ένα δρομολόγιο πολύ συνηθισμένο και με πολύ μεγάλες προσωπικότητες να το έχουν κάνει με τη μία κατεύθυνση ή την άλλη.

 
Γράφει ο Θοδωρής Λινάρδος
 
 
Τυχαίνει καμιά φορά μέσα στην αθλητική επικαιρότητα να υπάρχουν ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες, σε περισσότερα από ένα άθλημα, ταυτόχρονα. Ακόμη και ίδια μέρα, ή ώρα, ή και στην ίδια πόλη.
 
Ας εστιάσουμε στο μπασκετικό ντέρμπι (από τα παλιά), ανάμεσα σε Αρη και Παναθηναϊκό, καθώς βέβαια, οι αγωνιστικές ισορροπίες, όσο και να... κλείνει η ψαλίδα, έχουν μία διακριτή απόκλιση, μεταξύ των ομάδων.
 
Κάποτε ήταν ο Αρης ο κυρίαρχος, κατόπιν υπήρξε μεγαλύτερος ανταγωνισμός, έπειτα ο Παναθηναϊκός είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής  στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Ανεξαρτήτως έδρας, αν και στο Αλεξάνδρειο, παραδοσιακά, υπάρχει μεγαλύτερος συντελεστής δυσκολίας, για κάθε αντίπαλο.
 
Ας δούμε λοιπόν, τους επονομαζόμενους και διπλούς «πράκτορες». Που έπαιξαν δηλαδή και στους δύο συλλόγους, ή που κοουτσάρισαν τα δύο σωματεία, ανεξαρτήτως δρομολογίου, περισσότερης ή λιγότερης θητείας, με τα πράσινα ή τα κιτρινόμαυρα και αντίστροφα.
 
 
Το σήμερα...
 
Ξεκινώντας, βέβαια, το οδοιπορικό από το «σήμερα», με τους νυν πράσινους, Λευτέρη Μποχωρίδη, Κώστα Μήτογλου και Νίκο Δίπλαρο να έχουν «κιτρινόμαυρο» παρελθόν. Οπως το ανάλογο συμβαίνει και με τους Γιώργο Καλαϊτζή, Γιάννη Σιούτη, Κώστα Χαραλαμπίδη που συνδέονται και με τα δύο σωματεία.
 
Και το οδοιπορικό μας συνεχίζεται. Από τον «γκάνγκστερ» Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μέχρι τον Ζάρκο Πάσπαλι (μιας και θα συμπεριλάβουμε στη λίστα και ξένους, ιδιαίτερα που άφησαν εποχή), ως τον Τίιτ Σοκ και τον Στόγιαν Βράνκοβιτς. Από τον Εντγκαρ Τζόουνς και τον Μίροσλαβ Πετσάρσκι. Ολοι τους με... διπλή φορεσιά στο παρελθόν.
 
Ενα ακόμη πρόσωπο που «ενώνει» τις δύο ομάδες υπήρξε ο «πατριάρχης», Φαίδων Ματθαίου, ο Μέμος Ιωάννου επίσης ή ο Δημήτρης  Κοκολάκης που σκέπαζε τα καλάθια και των δύο ομάδων. Ο Μιχάλης Κυρίτσης, εξάλλου, όπως και ο γιος του Αλέξης, έχουν θητεύσει, στους δύο συλλόγους. Ο Αλέξης, προφανώς, ως παίκτης, αποκλειστικά.
 
 
Εμβαθύνοντας στο κομμάτι των κόουτς, η λίστα -αναμφίβολα- περιλαμβάνει τους Λευτέρη Σούμποτιτς, Δημήτρη Πρίφτη και Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου.
 
 
 
Και πολλοί ακόμη...
 
Μερικά μόνο ακόμη από τα ονόματα παικτών που φόρεσαν και τις δύο ιστορικές φανέλες είναι οι: Νίκος Χατζηβρέττας, Βασίλης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Βεργίνης, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Γιώργος Μπόγρης, Γάιος Σκορδίλης, Δήμος Ντικούδης, Γιάννης Γιαννούλης, Γιάννης Αθηναίου, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Γιάννης Γκαγκαλούδης, Χρήστος Μυριούνης, Βαγγέλης Σακελλαρίου, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, Τζανής Σταυρακόπουλος, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Γιώργος Μασλαρινός.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ