19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το πλάνο των Λέικερς για… αποστειρωμένες προπονήσεις!

Οι Λέικερς βρίσκονται τις τελευταίες ώρες σε διαβουλεύσεις με τον Δήμαρχο του Λος Άντζελες προκειμένου, αν είναι δυνατό, να ανοίξουν τις προπονητικές εγκαταστάσεις τους στο El Segundo και να αρχίσουν ξανά προπονήσεις νωρίτερα από τις 15 Μαΐου, οπότε λήγει η απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, που έχει επιβάλει ο Δήμος λόγω κορωνοϊού. Όμως, πώς θα γίνονται αυτές οι προπονήσεις;

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς έχουν σχεδιάσει οι Λέικερς την επιστροφή στη δράση μετά τη σταδιακή άρση της καραντίνας. Τις πληροφορίες δημοσιεύει το ESPN και αποτελούν έναν οδηγό για το τι ενδεχομένως θα δούμε και στα μέρη μας, όταν κάποια στιγμή οι ομάδες μπουν στα γήπεδα.

- Σε πρώτη φάση οι προπονήσεις δεν θα είναι υποχρεωτικές για τους παίκτες, αν και, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι παίκτες των Λέικερς θέλουν πώς και πώς να επιστρέψουν.

- Οι παίκτες θα θερμομετρούνται ενώ βρίσκονται ακόμα μέσα στα αυτοκίνητά τους και πριν βγουν από αυτά για να κατευθυνθούν στην είσοδο του προπονητικού κέντρου. Θα απαντούν, επίσης, σε κάποιες ερωτήσεις που θα τους θέτει ένας καθορισμένος επαγγελματίας υγείας, ώστε να μπορέσουν να λάβουν άδεια για να μπουν στο κτίριο. Προς το παρόν, πάντως, δεν πρόβλεπεται να γίνονται τεστ ανίχνευσης του ιού.

- Όποιος συναντά τους παίκτες μέσα στο προπονητικό κέντρο θα πρέπει να φορά γάντια και μάσκα, ενώ το άτομο που εξ αρχής θα έχει αναλάβει την αποστολή να μαζεύει την μπάλα μετά τα σουτ που θα κάνουν οι παίκτες στο γήπεδο, θα πρέπει να φορά γάντια και αποστειρωμένα αθλητικά παπούτσια!

- H ομάδα θα παρέχει στους παίκτες ατομικό εξοπλισμό για την προστασία του και αν ένας παίκτης ξεχάσει τη μάσκα του στο σπίτι του, θα υπάρχει μία γι' αυτόν με το που φτάνει στο πάρκινγκ του προπονητικού κέντρου.

- Θα τοποθετηθούν βρύσες για το πλύσιμο των χεριών σε πολλά σημεία του κέντρου.

- Στην αίθουσα με τα βάρη τα όργανα θα τοποθετηθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερος χώρος.

- Στην τραπεζαρία το φαγητό θα προσφέρεται σε ατομικά πακέτα για κάθε παίκτη και θα καταργηθεί ο μπουφές.

- Το πρόγραμμα της προπόνησης θα είναι αυστηρα καθορισμένο προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Οι παίκτες θα χωριστούν σε γκρουπ των τεσσάρων. Κάθε γκρουπ θα κάνει προπόνηση διάρκειας 90 λεπτών. Η προπόνηση αυτή θα είναι ατομική, αφού κάθε παίκτης θα προπονείται στο μισό καθενός από τα δύο γήπεδα του προπονητικού κέντρου. Μεταξύ των προπονήσεων των γκρουπ θα μεσολαβεί αρκετός χρόνος ώστε τα γήπεδα να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται.

Όλα αυτά, βεβαίως, χωρίς να ξέρει κανείς ακόμα αν και πότε θα αρχίσει ξανά η σεζόν στο ΝΒΑ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ