28.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Το πιο μεγάλο “ψαλίδι”!

Οι περικοπές που επιβάλει η Μπαρτσελόνα στα συμβόλαια των παικτών όλων των τμημάτων της, συμπεριλαμβανομένου και του μπάσκετ, είναι οι μεγαλύτερες σε όλη την ACB! Η Μπάρτσα επέλεξε, όπως και οι περισσότεροι ισπανικοί σύλλογοι, να υπαχθεί στο καθεστώς του ειδικού νόμου που ψήφισε η ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει κατά το δυνατό τις συνέπειες από την επιδημία του κορωνοϊού (με την ονομασία ERTE). Θα μπορούσε να το κάνει με διάφορους τρόπους. Διάλεξε τον πιο επώδυνο οικονομικά για τους παίκτες, προτείνοντας περικοπές ύψους 70% στις αποδοχές από τον Μάρτιο ως το τέλος της σεζόν.

Είναι το ανώτατο ύψος περικοπών που θα μπορούσε να επιβάλει βάσει του νόμου. Και με εξαίρεση τη Φουενλαμπράδα, που ζήτησε αναστολή όλων των συμβάσεων εργασίας που έχει υπογράψει, καμία άλλη ομάδα της ACB δεν πρότεινε στους παίκτες τόσο μεγάλο "ψαλίδι". Ακόμα και η Μπασκόνια με την Ομπραντόιρο, που πρότειναν επίσης 70%, έχουν αυξήσει τα μπόνους ώστε να υπάρξει μικρότερη περικοπή στις πάγιες αποδοχές. 

Υπάρχουν επίσης ομάδες όπως η Μπανταλόνα, αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίες δεν έχουν ζητήσει να υπαχθούν στην ERTE και προς το παρόν δείχνουν διάθεση να τιμήσουν τα συμβόλαιά τους. Κι αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίον οι παίκτες της Μπαρτσελόνα εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την αποδοχή της πρότασης της διοίκησης της ομάδας.

"Γιατί η Ρεάλ δεν μπαίνει στην ERTE και μπαίνουμε εμείς", αναρωτιούνται πολλοί και δεν έχουν αποδεχθεί προς το παρόν την πρόταση, παρά το ότι οι δύο αρχηγοί, Άντε Τόμιτς και Πιερ Οριόλα, την έχουν κάνει δεκτή. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Mundo Deportivo, περίπου οι μισοί από τους 15 παίκτες που διαθέτει η Μπαρτσελόνα δεν έχουν απαντήσει ακόμα θετικά στη διοίκηση, περιμένοντας εκτός των άλλων να δουν και τη στάση των ποδοσφαιριστών του συλλόγου, οι οποίοι μέχρι πρότινος αρνούνταν τις περικοπές. Όμως σήμερα Τρίτη ο Λέο Μέσι ανακοίνωσε πως το "ψαλίδι" γίνεται αποδεκτό. Κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και όσους καλαθοσφαιριστές το αρνούνται.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ